Documental: ‘Cuidar entre terres’

Ds. 7 de març (18.30 h) / Entrada Lliure / Espai Jove Kesse 

Activitat inclosa dins el Cicle 8 de març Dia Internacional de la Dona

La María treballa d’interna, cuida 24 hores d’una persona gran a Tarragona, amb el cap posat en tenir cura del seu pare a l’altra banda de l’Atlàntic. La Lucelly cuida, des del bon dia al petó de bona nit, la filla d’una família de ciutat, mentre les seves creixen al camp. La Luz Míriam fa un sobreesforç per seguir lluitant en defensa del riu Magdalena ara que, desplaçada del territori on pescava, subsisteix com a treballadora de la llar. Són tres de les desenes de milers de dones que posen cos a una ‘fuga de cures’ d’Amèrica Llatina a Europa i dels territoris rurals a les ciutats. Tres de les moltes dones convertides en migrades i desplaçades que treballen cuidant lluny de casa seva, mentre, a la seva terra, altres dones omplen el buit quotidià per sostenir-hi la vida.
Com analitza Camila Esguerra, investigadora colombiana,“el suposat desenvolupament dels països del Nord global ha estat a costa de l’explotació de les seves dones i la sobreexplotació de les dones migrants”. ‘Cuidar entre terres’ es fixa en les cadenes de cures, un fenomen transnacional i urbanitzat que encarna, en el cos de les dones del Sud global, la vigència de les relacions colonials. Una reflexió sobre el paper, tan imprescindible com invisibilitzat, de les cures en l’economia global.

Fitxa tècnica: 
Producció: CooperAcció i La Directa
Guió: Berta Camprubí, Anna Celma, Núria Gebellí, Estel·la Marcos, Meritxell Rigol
Muntatge: Núria Gebellí i Estel·la Marcos
Fotografia: Montse Giralt
Assessorament de guió: Laia Manresa
Postproducció de so: Alejandra Molina
Postproducció de color: Albert Fabregat
Música: Pere Tió
Disseny webdoc: Gaizka Pagonabarraga

‘Cuidar entre terres’ és un dels projectes guanyadors de la beca DevReporter 2018 de LaFede.cat – Organitzacions per la Justícia Global, que té per objectiu donar suport a reportatges periodístics de qualitat que aprohttp://beca-devreporter.lafede.cat/fundeixin en les causes de les injustícies i les desigualtats aquí i arreu per contribuir a la construcció de Justícia global.

Informació de l’acte o dia d’inici de l’activitat
Dissabte, 07 Març
18:30
Espai Jove Kesse (C. Sant Antoni Maria Claret 12-14)
Gratuït
1,5 h
2020-03-07 18:30 2020-03-07 20:00 Europe/Andorra Documental: ‘Cuidar entre terres’ La María treballa d’interna, cuida 24 hores d’una persona gran a Tarragona, amb el cap posat en tenir cura del seu pare a l’altra banda de l’Atlàntic Espai Jove Kesse (C. Sant Antoni Maria Claret 12-14) Tarragona Jove
Detalls tècnics

Ho organitza: Coordinadora d’ONG de Tarragona

La reserva per aquest esdeveniment està tancada. Revisa si és una activitat sense inscripció, a través d'un enllaç extern o s'activi en una data concreta.