Tarragona Jove

El jovent diu la seva per al 8-M

El Dia Internacional de les Dones és a tocar i el jovent ja ha començat a treballar per l’ocasió. La Conselleria de Joventut organitza durant tot el mes de març diversos actes per posar el focus en la desigualtat vigent en termes de gènere, amb taules rodones, tallers i activitats que tenen l’objectiu de conscienciar. Els actes s’inclouen en el programa d’activitats presentat per l’Ajuntament de Tarragona, que té la interculturalitat com a eix conductor d’una bona part de les vint activitats que configuren el programa.

Aquest dimecres, 1 de març, a l’Espai Jove Kesse acollirem un taller de creació de pancartes per a la manifestació del 8 de març, que tindrà lloc a les 12 hores des de la plaça Imperial Tarraco. 

Un dia després, el 9 de març, a partir de les 20 hores a l’Espai Jove Kesse gaudirem de la taula rodona Heroïnes del nostre temps. La veu de les Heroïnes. Estarà moderada per Laura Recasens-Salvadó ( impulsora del projecte Heroïnes anònimes 2.0 @heroinesanonimes) i hi participaran dones joves que faran una exposició de diferents temes relacionats amb la seva vida o àmbit laboral.

El 21 de març, el SIAD Tarragona organitza a l’Espai Jove Kesse la xerrada Gènere, interculturalitat i construcció de l’altre, a càrrec Laila Serra Badran. Durant la sessió, dnalitzarem i deconstruirem de manera conjunta com el gènere esdevé clau en la construcció de l’altre, i els processos de construcció de l’alteritat i d’un discurs hegemònic present a la societat majoritària, que situa un «nosaltres» occidental, modern i liberal versus un «ells» menys desenvolupat, opressor envers les dones i amb necessitat de la nostra ajuda (victimització, paternalisme, sacralització, exotització). 

Per últim, el 28 de març a les 20 hores tindrà lloc la xerrada Coneixem el racisme que es du a terme envers la comunitat asiaticodescendent? amb el monòleg El silenci de la fera, de Sònia Masuda, i xerrada de Leyao Rovira. La xerrada se celebrarà a l’Espai Jove Kesse i també està organitzada pel SIAD Tarragona.

Tots els actes organitzats per l’Ajuntament de Tarragona s’allargaran fins al 26 d’abril i es poden consultar a través d’aquest enllaç. Les inscripcions per a les activitats que tindran lloc a l’Espai Jove Kesse ja estan obertes i es poden realitzar aquí.