Tarragona Jove

3.800 persones han assistit a la 25a Mostra de Teatre Jove

Han assistit 420 persones de mitjana a cada espectacle, el que representa més de 1.000 persones més que l’edició passada. Fins a 350 joves han pujat a l’escenari del Teatre Tarragona en el global de 9 representacions on la qualitat i la creació pròpia han primat per sobre de tot.

El grup de teatre de l’Aula de Teatre Municipal de Lleida va cloure ahir dimarts una Mostra de Teatre Jove que ha celebrat el seu 25è aniversari a l’escenari del Teatre Tarragona, com a principal novetat. La darrera obra vista en aquesta mostra de teatre jove fou convidada pel grup de treball TEATRE JOVE resultat de la jornada de formació FAR que es va celebrar el passat mes de febrer a l’Espai Jove Kesse. De  la mà de l’alumnat del cicle formatiu de Tècniques d’Actuació Teatral de l’Aula Municipal de Lleida es va representar el treball LO POBLE de Jesús Moncada. Un autèntic homenatge a l’obra narrativa de l’autor de la franja, però sobretot amb una immersió a la peculiar vida quotidiana del seu poble natal, amb un paisatge dominat per les aigües dels dos rius, on centra la major part de les seves novel·les i reculls de contes. Sens dubte la peça va submergir al públic, amb la mirada irònica de l’autor de Camí de Sirga, en una Mequinensa mítica on els morts conviuen amb els vius.

El passat 14 de maig va arrencar la 25a Mostra de Teatre Jove de la ciutat, organitzada per la conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el grup de treball TEATRE JOVE. Aquest any, l’aparador del teatre juvenil ha representat al Teatre Tarragona 9 obres interpretades per col·lectius de joves tarragonins i tarragonines amb inquietuds teatrals i culturals. La Conselleria de Joventut ha destacat la tasca conjunta feta entre l’Ajuntament i els col·lectius de joves creadors i creadores de la ciutat, que ha permès consolidar una programació estable i de qualitat que enguany celebra el seu 25è aniversari. En aquesta línia es preveu seguir treballant per donar suport a la creació cultural juvenil i al foment d’espais d’exhibició cultural. S’afegeix que any rere any hi ha grups que s’estrenen i s’animen a portar a escena obres de creació pròpia, la qual cosa demostra que aquesta mostra està molt viva. I especialment, una mostra que arriba amb molt bona salut al seu 25è aniversari com a punt d’inflexió a la vida expressiva del jovent i com a element captivador de cara a una ciutadania que hi participa i s’hi volca.

El fet que cada any es creïn nous grups és la prova de la inquietud dels i les joves tarragonins i tarragonines per fer teatre. Aquesta inquietud també es fa molt palesa amb totes les propostes que arriben a la Conselleria de Joventut per a presentar accions de teatre.

La conselleria de Joventut aprecia també la tasca conjunta feta entre els col·lectius de persones joves creadores de la ciutat i l’Ajuntament de Tarragona, que ha permès que aquesta edició es celebrin 25 anys de la Mostra. És inestimable el valor d’apreciar unes representacions teatrals i assignar els suports generats en forma d’acompanyament a la producció i realització d’aquestes obres. La Mostra de Teatre Jove permet obrir i consolidar espais de trobada entre les companyies i grups de teatre i persones joves inquietes culturalment que hi participen.

L’aportació des de l’Ajuntament ha estat oferir als grups participants de la Mostra de Teatre Jove canals permanents de suport mitjançant equipaments culturals i juvenils per a la formació, l’experimentació, la reflexió i l’exhibició per motivar i connectar les seves pràctiques artístiques i culturals. També s’ha treballat per tal de preservar i garantir vies de continuïtat en el marc de les programacions estables de la ciutat situant el capital jove a primera línia de reconeixement.

Aquests 25 anys de TEATRE JOVE han estat possibles gràcies a la tasca i vocació de molts i moltes professionals i figures implicades referents a la ciutat en el camp cultural, les quals han format part del Consell Assessor de la Mostra i han prestat el seu temps i expertesa en l’acompanyament formatiu i d’assessorament als i les joves membres de les companyies i grups de teatre. La 25a edició ha comptat amb personalitats com Oriol Grau, Teresa Valls, Pere Navarro, Cristina Cabé, Raquel Castaño i Enric García.

Cal recordar que, per celebrar aquests 25 anys de la Mostra, es segueixen desenvolupant un seguit d’actes, entre els quals hi destaquen accions teatrals, dues formacions específiques i una festa final el 29 de juny a les 22 h, amb l’actuació dels Tarraco Surfers i en el marc del Festival Sota La Palmera.

Aquest aniversari també es fa extensible a totes aquestes persones que han viscut d’una manera o altra aquests anys d’energia creativa, teatral i jove, a la nostra ciutat.

En aquesta edició, hem comptat amb 5 obres que són de creació o contenen adaptacions pròpies (mostra de la inquietud creativa més enllà dels treballs teatrals) i 4 obres d’autoria diversa. Una de les dades més destacades és l’aposta creativa de les companyies i dels grups de teatre jove (el 50% del programa han estat obres de creació pròpia).

Skip to content