Tarragona Jove

La ciutat a cau d’orella

La Ciutat a Cau d’Orella és una programació d’activitats que combinen l’oci, el caràcter educatiu i el treball comunitari dels col·lectius juvenils amb un eix temàtic que gira sempre al voltant dels rumors i llegendes urbanes amb lligams històrics. L’impuls del projecte correspon al Servei de Joventut de l’Ajuntament i a la Biblioteca Pública de Tarragona, però es lliga també de forma estreta a l’Escola de Lletres de Tarragona i a la Universitat Rovira i Virgili a causa de la component literària de les activitats i del seu potencial educatiu. La meitat del contingut de la programació, a més, correspon a entitats i col·lectius juvenils de la ciutat, que participen tant en el seu disseny com en l’execució, de forma directa.

Es tracta gairebé sempre d’activitats nocturnes, gratuïtes, que esdevenen una alternativa a l’oci juvenil de la ciutat, de manera que es lliga el caràcter lúdic de la programació amb els continguts culturals i d’expressió artística. Es realitza sempre durant el darrer trimestre de l’any, però el procés participatiu i de disseny de la programació es desenvolupa pràcticament durant tot l’any.

El cicle consta d’entre 10 i 15 activitats, amb tallers, presentacions teatralitzades, enigmes nocturns, contacontes, xerrades i escenaris oberts. Les activitats tenen lloc en espais públics de referència com l’Espai Jove Kesse i la Biblioteca Pública, però també en espais de carrer, en places i en entorns patrimonials. S’intenta, a més, que tinguin lloc en diverses zones de la ciutat per facilitar l’accés de tota mena de joves. La implicació de diferents àrees municipals i la participació d’institucions facilita que en el transcurs dels actes hi hagi nombrosos professionals del treball en proximitat aprofitant les dinàmiques de participació juvenil amb l’objectiu de treballar la integració i cohesió social.

Aquest cicle es coorganitza amb:

Segell bona pràctica

El març de 2016 el projecte va ser inclòs a la plataforma de Bones Pràctiques en l’Àmbit de la Joventut.

Diploma d’adhesió a la plataforma

Any 2022. 10 anys del cicle: La Memòria

Dossier de premsa

Inscripció activitats

Últimes edicions

Any 2021. Presó interior i la exterior

Nota de premsa

Any 2019. Tarragona fosca

Dossier de premsa

Article a premsa

Any 2018. Heroica Tarragona

Dossier de premsa

Ves al contingut