Tarragona Jove

8.500 JOVES a L’ESTIU TARRAGONAJOVE

L’Espai Jove Kesse, l’Espai Jove La Palmera i altres espais tarragonajove han acollit més de 100 actes i activitats
Per una previsió inicial d’oferta de fins a 7.500 places s’han superat en escreix les expectatives de persones usuàries

Des del passat 28 de juny, just quan va arrancar la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE, els espais joves municipals, com també les seus de les entitats joves, empreses de serveis i els espais de carrer, han reunit un volum important d’assistents amb un ritme constant i trepidant, i sempre immersos en participar en algun dels cursos, tallers i actes programats de dilluns a diumenge.

La proposta inicial es va presentar a principis de maig amb una oferta de 107 activitats lúdiques, formatives i culturals aportant fins a 7500 places dedicades a una gran diversitat d’àmbits i tipologies entre tallers, cursos, actes i espectacles. La totalitat de l’oferta es pretenia i construïa amb el suport de 35 entitats i col·lectius joves. Cal tenir present que a la campanya d’estiu tarragonajove si sumen els 40 tallers, actes i espectacles realitzats a l’espai jove la palmera en el marc del Festival Sota La Palmera i que ha reunit fins a 5500 espectadors.

Només dues de les propostes inicials han estat anul·lades vist que no assolien el mínim d’inscripció previst. Aquestes activitats ja estan de nou reeditades en les futures campanyes de tardor i hivern.

Les activitats amb més volum d’assistència i acceptació per part dels i les joves participants, han estat els casals setmanals de teatre, circ, ràdio, cinema, hip hop, escriptura i robòtica; i el Jove Express; les sessions esportives d’iniciació al jugger i la sèrie enigmàtica “els irregular’s de pilon’s street” que aquest any han estat ambientats en emplaçaments com el refugi antiaeri del museu bíblic o el far de la banya; les 12 claus de l’humor de Toni Cano; el monogràfic del youtuber Roc Massaguer; i el taller de Teatre Musical impartit per la Neus Pàmies han estat dels més participats.

Per sobre de tota l’oferta, cal destacar l’acte d’obertura del programa d’estiu que va convocar a més de 200 joves a la TARRACO ZOMBI EXPERIENCIE del divendres 28 de juny, al Parc de la Ciutat. Aquesta és una mostra més d’activitats satisfactòries per parts dels i les joves assistents, són la constatació real de la demanda existent d’iniciatives juvenils que milloren el desenvolupament personal i social i permeten espais de creació i expressió.

La franja d’edat que més ha participat a l’ESTIU TARRAGONAJOVE s’ha donat entre els 12 i els 18 anys, amb un 75% de l’ocupació de les places. És doncs la primera etapa de la joventut la què ha accedit més a les activitats d’estiu. Aquest fet demostra la necessitat de treballar coordinadament amb les entitats, col·lectius i institucions per confiar recursos de suport, acompanyament i assessorament en les primeres fases de creixement personal.

Pel que fa a les entitats promotores i cogestores de les activitats ofertes, es valora molt positivament la tasca compartida a l’hora de programar accions i iniciatives lúdico-formatives tant pel seu caràcter innovador com per la recerca de nous formats i alternatives de lleure educatiu. Finalment, 62 entitats, col·lectius i grups de joves han sumat els seus coneixements, habilitats i energies a la campanya ESTIU TARRAGONAJOVE.

Els col·lectius, associacions, entitats, persones i serveis que han contribuït en aquest ESTIU TARRAGONAJOVE han estat: Versembrant; Associació Tarragona Literària, Petits Enginyers, Toni Cano, Roc Massaguer, Associació Astronòmica de Torroja, Tarraco Karting, Fundació Casal l’Amic, cia Imperfecta Dansa, FITT, Pixelmoreno, La Imaginada, L’espiga d’or, Eva Vallès, Anna Fonoll, Oficina Jove del Tarragonès, Associació de Jugadors de Rol i Estratègia de Tarragona; Nightmare Grims; Centre Cívic Sant Salvador; Centre Cívic de Torreforta; Centre Cívic de Bonavista, Museu del Port de Tarragona, Museu Bíblic de Tarragona, Museu d’Història de Tarragona, Associació KayakTGN, Zois Crossfit, MarketPc Tarragona, Nebulosa Teatre, Estudi de Música, Kyarameru’s, Nunny G, Merche Ochoa, Judith Trilirí, Yogansun, Banda Unió Musical, Albert Medina i Arnau Fà, Albert Margalef, Txus Pérez, Ràdio Ciutat de Tarragona, Guillermo Santiesteban, Hugo Prades, Maria Batet, Eloy Hernandez, Marjorie Machado, Cooperativa el Far, Creu Roja Joventut, Ser Yoga, Àngel Monedero; Fundació en Xarxa; Acadèmia Elegant, Multimedia Tarragona, Educació Passabarret, Escola de l’esplai de Tarragona, Genovesa Narratives Teatrals, Josep Anton Egega, Jordi Rodríguez, Escola de Lletres de Tarragona, Auriga Serveis Culturals, Vortex i la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest contingent de teixit associatiu i persones joves són el capital bàsic i essencial per tirar endavant un cicle d’activitats d’estiu que conviu amb moltes més propostes ciutadanes. El fet ha estat que 8 de cada 10 actes i activitats realitzades s’han programat tenint en compte la demanda dels i les joves i els col·lectius què els representen.

L’ESTIU TARRAGONAJOVE també ha contribuït en el suport i acompanyament a molts dels promotors i iniciatives joves , oferint assessorament per explorar les dimensions formatives de les seves propostes i en algun dels casos, afavorint l’aparició de models de cogestió i vies d’autofinançament en la recaptació de les matrícules i quotes d’inscripció. Fins i tot, l’experiència i el procés de participar al cicle d’estiu d’activitats com a formadors joves, ha permès aportar eines i recursos per la construcció emprenedora de les mateixes propostes.

Els espais d’acció freqüentats durant aquest estiu han estat Espai Jove Kesse, Espai Jove La Palmera, Parc de la Ciutat, Platja de La Móra, Part Alta, Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, Multimèdia Tarragona, Acadèmia Elegant, Centre Cívic de Bonavista, Platja del Miracle, Tarragona centre, Jardins del Camp de Mart, Teatre Metropol, Balcó del Mediterrani, Pilon’s Street, Camp de futbol de Torreforta, Camp de futbol de Sant Pere i Sant Pau i racons de la ciutat.

Es recorda que actualment els equipaments juvenils aturen la seva activitat i atenció per vacances. L’Oficina Jove del Tarragonès reobre el 3 de setembre i l’Espai Jove Kesse el 12 de setembre. Des de l’obertura dels espais, es podrà consultar la informació de la nova temporada de tardor que iniciarà inscripcions el 17 de setembre.

Ves al contingut