Tarragona Jove

Cicle de cinema documental “Gènere i joves, en primer pla”

El cicle de cinema Gènere i joves, en primer pla consta de 10 curtmetratges de gènere documental realitzats per estudiants del grau de Comunicació Audiovisual de la URV. Explorant qüestions al voltant de la construcció del gènere a la ciutat de Tarragona i rodalies, l’alumnat ha construït la seva mirada sobre temàtiques com la discriminació per qüestió de gènere, els debats dins del feminisme, el no-binarisme, la transsexualitat o l’educació sexual. Aquesta iniciativa busca promoure la sensibilització en matèria de feminismes, llibertat i diversitat sexual i afectiva i combatre tot tipus de discriminacions, com el masclisme, la lgtbifòbia o la transfòbia. L’objectiu dels i les joves cineastes ha estat escriure i filmar per tal de documentar realitats properes basades en el reconeixement de la diversitat i el respecte i dur-les a la gran pantalla. Diàriament es van projectar dos curtmetratges i posteriorment va tenir lloc un torn obert de preguntes amb els/les creadores dels documentals i els/les seves protagonistes.

Les jornades van tenir lloc entre el 22 i el 26 de març de 2021, en línia.

Espot del dicle

Documentals del cicle

L’opció invisible

Género fluido

Sinopsi: I si hi hagués una altra opció? I si no tot fos ser dona o home? Un documental sobre el ”no binarisme” que parla i dóna visibilitat a veus que no la tenen.
? Castellà i català | 15’

Sinopsi: Les persones de gènere fluid o les persones no binàries són les protagonistes d’aquest documental. Pretén mostrar l’existència i normalització d’aquests col·lectius que estan sent objectiu crític de la societat.
? Castellà  | 9’31”

Más allá de plátanos y condones

Sexe límits

Sinopsi: Què passaria si unes joves decidissin tornar a l’institut per impartir la xerrada sobre educació sexual que els hauria agradat rebre en el passat?
? Castellà | 15’

Sinopsi: Sis joves del Tarragonès s’han disposat a obrir el meló de la sexualitat: una definició construïda a mida a través de les seves paraules. Un debat a quatre amb un moderador: la naturalitat i la personalitat en les respostes no té límits.
? Català i castellà | 13’ 07”

Triple

No más lobos para Caperucita

Sinopsi: Triple ens apropa al món del bàsquet femení a través de tres generacions. Exposa la realitat de ser una dona en el món del bàsquet des dels diferents punts de vista i etapes vitals.
? Català  | 9’53”

Sinopsi: Cinc joves il·lustren a través de les seves històries una realitat sexista, injusta i perillosa que viuen les dones en el seu dia a dia: l’assetjament de carrer.
? Castellà | 15’

Mi propio puzzle

Teoría queer: identidad feminista

Sinopsi: Kiara, una jove influencer que dóna visibilitat al col·lectiu trans a través de les seves xarxes socials. Amb ella veurem reflectida la vida de tots nosaltres i la lluita interna que vivim dia a dia per arribar a ser qui volem ser.
? Castellà  | 14’40”

Sinopsi: Les coses que reivindica el moviment trans. es complementen amb la lluita feminista? Es pot ser feminista sense tenir en compte a totes les dones? Es pot triar ser dona?
? Castellà  | 30’

Los Panas. Toda la verdad sobre el feminismo y la masculinidad

Wet thoughts

Sinopsi: Història personal sobre quatre nois de Tarragona que creen un grup per parlar sobre la seva visió del feminisme des d’una perspectiva social i personal.
? Castellà i català | 9’31”

Sinopsi: La majoria de la població ha consumit pornografia almenys un cop a la seva vida. Així i tot és un contingut audiovisual molt tabú. Un grup de joves ens ho explica tot sense pèls a la llengua.
? Català | 14’12”

Coorganitzat per: Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i Departament d’estudis de Comunicació de la Universitat Rovira Virgili

Hi van col·laborar: Conselleria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Tarragona , Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès, programa APS de la URV, H2o, Espai Jove Kesse, SAI TGN, Asisa+, Beautiful, Institut la Talaia de Segur de Calafell, Teatre Municipal Àngel Guimerà (El Vendrell), Eco Botuique Vintage (TGN) i Club Bàsquet Tarragona.

D’acord amb el Reial Decret Legislatiu  1/1996, de 12 d’abril, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei de Propietat Intel·lectual, l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili, es reserven tots els drets de reproducció, distribució i comunicació pública d’aquestes imatges quedant restringides a l’ús propi i respectant el dret d’honor, la intimitat i la pròpia imatge de la persona, i en especial del menor, d’acord amb l’article 4 de la Llei Orgànica 1/1996, de 15 de gener, de Protecció Jurídica del Menor.

Queda prohibida la reproducció total o parcial d’aquestes imatges sense la prèvia i explícita autorització  de la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona i el Departament de Comunicació de la Universitat Rovira i Virgili.

Ves al contingut