Tarragona Jove

IV Jornada de reflexió: acompanyament emocional de la població adolescent i jove en el desenvolupament afectivo-sexual | Tardor 2024

Dimarts, 29 d’octubre | de 9 a 14.30h | Palau Firal i de Congressos | dirigit a professionals | gratuït amb inscripció prèvia

La 4a Edició de la Jornada de Salut Mental girarà al voltant dels aspectes emocionals vinculats amb el desenvolupament de la sexualitat i les relacions afectivo-sexuals.


La sexualitat està directament relacionada amb el benestar emocional, físic, mental i social de les persones i la seva importància es manifesta en diferents àrees: la identitat personal, les relacions personals, el benestar emocional, mental i física i la reproducció, etc.


Per tot això, es vol posar èmfasi, en l’acompanyament emocional en el desenvolupament de la sexualitat, en les etapes de la infantesa, l’adolescència i la joventut.


La Jornada té com objectius aprofundir i visibilitzar la necessitat d’acompanyar, per part dels adults, totes les emocions que es poden donar en aquest procés subjectiu i afavorir així, la salut emocional i mental d’infants, adolescents i joves.


Per acabar, la jornada també té per objectiu, potenciar el coneixement entre els diferents serveis i entitats de la ciutat que treballen en aspectes vinculats amb el tema de la jornada, per enfortir i reforçar el treball comunitari que ja fa temps que es realitza

PROGRAMA

9:00 h – Recepció dels assistents
9:15 h – Inauguració de l’acte
de la Conselleria de Salut Pública i Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona
9:30 h – Ponència 1: “Orientacions pedagògiques en l’àmbit de la sexualitat afectiva”
A càrrec de M. Victòria Gómez Serés, Presidenta del Col·legi Oficial de Pedagogia de Catalunya, membre del Grup de Recerca de Pedagogia i Salut i coautora del llibre “Orientacions pedagògiques en l’àmbit de la sexualitat afectiva”.
10:30 h – Ponència 2: “Autocura de la nostra sexualitat per a un acompanyament conscient a infants i adolescents”
A càrrec de Marta Maynar Ruiz, Metgessa del CAP d’Alcover i d’ITA Tarragona, amb 7 anys d’experiència l’acompanyament afectivo-sexual i dels trastorns de la conducta alimentària en la infància i l’adolescència.
11:30 h – Pausa/cafè
12:00 h – Taula tècnica d’experiències
Es planteja com un espai en què cada professional que hi participa, expliqui l’experiència en l’acompanyament emocional vinculades amb les relacions afectivo-sexuals que s’atenen des del seu servei o entitat. Els participants a la taula seran:

  • Lluís Romero Puigdengoles, Tècnic SAI i LGBTI de l’Ajuntament de Tarragona
  • M. Jesús Marco Castro, de la Fundació Cambrodí
  • Claudia Viñals Hurtado, del Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès
  • Gemma Martinez Santiago de l’ASSIR i CODITA.

13:45 h – Clausura de la Jornada

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Dimarts, 29 d’octubre
De 9 a 14.30h
Palau Firal i de Congressos
Gratuït amb inscripció prèvia
Ho organitza: Conselleria de Salut pública i Joventut de l’Ajuntament de Tarragona

Ves al contingut