Tarragona Jove

La programació de Tardor Tarragona Jove aposta per les Aules temàtiques

Entre l’oferta cultural de l’Espai Jove Kesse destaquen noms com la cantant Misty.
Totes les activitats són gratuïtes i els inscripcions comencen aquest dimecres 18 de setembre a les 10h


Tarragona Jove presenta la nova temporada d’activitats educatives i culturals prevista per aquesta tardor. Una programació que va del 26 de setembre al 30 de desembre i que ofereix un total de 80 tallers, cursos i sessions formatives; 8 espectacles i 4 exposicions. 94 activitats per tant previstes, que representen 3.200 places ofertades a la gent jove de Tarragona, entre les activitats educatives i els actes que acull el cicle Cultura Kesse.

Aquest matí, el conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Guillermo García de Castro, ha presentat el detall del conjunt de la programació i ha destacat que “el programa d’aquesta tardor reflecteix la diversitat i la creativitat dels joves de la nostra ciutat. Aquestes activitats no només pretenen entretenir i ocupar el temps lliure, sinó també proporcionar eines perquè es puguin afrontar amb confiança els reptes del futur, ja sigui en l’àmbit personal, professional o acadèmic”.

El programa juvenil, impulsat pel Servei Municipal de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona amb la col·laboració de més de 50 entitats, organismes i persones joves, posa l’accent aquesta tardor a les Aules Temàtiques.El conseller García de Castro ha destacat precisament aquestes aules formatives que passen de 14 en l’edició anterior a 17 d’enguany, i que són “espais formatius especialitzats que pretenen oferir un aprenentatge pràctic i aplicable, adaptat a les necessitats i interessos dels joves, cadascuna centrada en un àmbit diferent, que van des de les habilitats personals, la creativitat i el desenvolupament fins a l’emprenedoria i el benestar personal”.

Entre les propostes es troben aules de dansa, teatre, de cinema i producció audiovisual, cerca de feina,  espai LGTBI+, creació de novel·la fantàstica o cuina saludable. També cal destacar les sessions de cuina amb xefs de renom a casa nostra com la Pastisseria Velvet, Restaurant la Xarxa, els Arcs, Carnisseria Virgili i el Restaurant Frida.

“El programa d’aquesta tardor està dissenyat perquè els joves puguin descobrir, desenvolupar i potenciar les seves habilitats en diferents àmbits, així com establir connexions amb altres joves amb inquietuds similars. A més, totes les activitats estan pensades per fomentar la participació activa i la creació de nous vincles en un entorn dinàmic i inclusiu”, ha conclòs el conseller de Joventut.

Aquesta tardor s’ha reforçat el programa de suport educatiu, pensat per a tots aquells que vulguin reforçar les competències acadèmiques amb tutories personalitzades, tallers d’habilitats d’estudi i acompanyament emocional i motivacional. Aquest servei no és només per als que troben dificultats, sinó per a tothom que vulgui millorar, créixer i aprofitar al màxim el seu potencial acadèmic.

El cartell cultural d’aquesta tardor

La programació de tardor TarragonaJove inclou també una oferta cultural pensada per fomentar espais d’expressió i desenvolupament per als joves on s’inclou propostes de dansa, música, poesia…L’espai jove Kesse acollirà dues propostes de formació en l’àmbit de les arts escèniques amb dues oportunitats úniques de participar en tallers impartits per professionals del teatre contemporani. Per una banda, amb la cia La Calòrica, coneguda pel seu estil satíric i per obres que exploren la realitat política i social amb humor crític, oferirà un taller d’interpretació i creació escènica on els joves podran treballar sobre la creació de personatges i l’expressió dramàtica a través de la crítica i la sàtira.

Per altra banda, Els Malnascuts de la Sala Beckett, el laboratori teatral que dona veu a les noves generacions d’artistes emergents, proposa un taller de creació col·lectivaper explorar el propi potencial artístic.

Dins del cicle cultura Kesse els divendres al vespre, destaca la visita de la cantant Misty, semifinalista al concurs Eufòria que vindrà a parlar de la música com a mitjà d’expressió, l’exposició mediàtica i la salut mental en l’àmbit musical, també oferirà música en directe.

El programa inclou també accions culturals incloses dins de les programacions del Festival SCAN, el Festival REC o el pSICURT on els joves podran viure de prop experiències relacionades amb la fotografia i el cinema amb referents del territori.

Les activitats de tardor, que recordem que van adreçades a joves de 12 a 35 anys, són totalment gratuïtes, fet que facilita el lliure accés de totes les persones joves de Tarragona.

Les propostes han estat coorganitzades amb altres departaments de l’Ajuntamentaixí com amb altres institucions i organismes com el servei públic d’ocupació de Catalunya o el departament de salut de la Generalitat entre d’altres.

La programació, dinamització i difusió de les activitats compta amb el finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad.

Les inscripcions es podran fer a partir de demà 18 de setembre a les 10h, per www.tarragonajove.org i/o també s’ofereix suport presencial i telèfonic des de l’Oficina Jove o Espai Jove Kesse.

Ves al contingut