Tarragona Jove


17è Festival Mirall Sonor | Paul Fuster (EEUU)/ Carles Ribot (Girona) / Escurçó (Lleida)

Divendres, 28 de juny | a les 21 h | Espai Jove la Palmera | Accés lliure condicionat a l’aforament de l’espai | Totes les edats

El Festival mirallsonor ja fa anys que ronda per Catalunya; va començar a Girona el 2008 amb el retorn als concerts d’Adrià Puntí i es va establir al sud de Catalunya amb Tarragona com a seu principal dels concerts a partir de l’any 2010, on hi han passat artistes com Pau Riba i Les Aus, Julie Doiron (USA), Damo Suzuki (Can, Japó), Roger Mas, Albert Pla o Quimi Portet i ha vist créixer, des de els seus inicis, propostes com Nico Roig, Ramon Mirabet, Xarim Aresté, The Bird Yellow, Xavier Calvet, A Singer Of Songs, Cálido Home, Joan Colomo, Aldrin y Collins, The Missing Leech o We Are Apes, Hello!, entre d’altres

Paul Fuster publica un nou EP set anys després del seu darrer disc. “Organ-ism” concepció a la redempció és una recopilació de quatre cançons on es retrata el cicle de vida d’un idil·li, ‘Organisme, concepció a la redempció’. Paul Fuster, el carismàtic i escorredís cantautor americà de pares catalans, una llegenda que treu a la llum noves cançons, pràcticament després d’estar set anys desaparegut. “Organisme, concepció a la redempció” és un E.P de 4 cançons en què es retrata el cicle de vida d’un idil·li. Cada un dels quatre moviments conté una il·lustració meticulosament dissenyada per aconseguir unes poderoses dinàmiques que ens transporten a una capacitat d’expressió poc comuna, esquivant obvietats, buscant i plasmant formes únicament seves. Com és habitual, en la majoria dels seus treballs, les quatre peces han estat gravades, produïdes i interpretades íntegrament pel mateix autor, demostrant una enorme i personal habilitat per teixir un so i un univers particular.

Carles Ribot està preparant una gira que el portarà per a totes les poblacions de Catalunya, “La Gira Impossible”, que anirà de poble en poble i que s’extendrà en els propers anys de la carrera d’aquest músic d’ànima lliure amb preestrenes al Mercat de Música Viva de Vic, Besalú, Vilafranca del Penedès, Girona, Verges i a l’Estany de Banyoles, batejats com “Els Gèrmens” de la gira. Una gira que anirà de la Val d’Aran al Montsià, fins arribar a l’altra punta al Pallars Sobirà, passant pel Baix Ebre i, així anar filant comarques successivament fins arribar als 947 municipis que hi ha al país.

Escurçó. Si parlem de duets que improvisen en directe, fan soroll i experimenten amb els sons de l’avantguarda més psicodèlica potser us quedareu igual. Tornem a començar, perquè res de tot el que us hem dit abans és vàlid i la única cosa que podeu fer és preparar les orelles per murs sònics, terrabastalls i pulsions elèctriques que transiten juntes en pro de l’alliberament d’un esperit que viu empresonat en totes aquelles restriccions i normes que imperen en una societat com la nostra. Esteu preparats?

Descobreix totes les activitats del Festival Sota la Palmera 2024 –aquí–

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Divendres, 28 de juny
21h
Espai Jove la Palmera
Gratuït
Ho coorganitza:

Skip to content