Tarragona Jove

Cultura Kesse | Què sé jo? | Cicle de converses: Josep Piñol Curto

Divendres 10 de març de 2023 | 20 h | Espai Jove Kesse
Entrada lliure | Gratuït | Totes les edats

Què sé jo? és una trobada mensual que vol esdevenir una oportunitat per conèixer persones i projectes d’aquí i d’allà, coneguts i no tan coneguts. Un motor de la curiositat.

Conduïdes pel periodista Enric Garcia Jardí, aquestes converses de to gairebé informal us oferiran també la possibilitat d’intervenir i plantejar preguntes als convidats.

Segona conversa amb…

Josep Piñol Curto (Tivenys, 10 de maig de 1994) és un artista visual català dedicat a l’art de la fotografia escenogràfica i el videoart. Dotat d’una formidable força creativa, Piñol és conegut per les seves imatges barroques i surrealistes que recreen mons fantàstics d’una elaborada escenificació.

En una primera etapa, Piñol s’interessa per l’art del documental i el fotoperiodisme i inaugura l’any 2012, a la reputada sala Tinglado n.o 1 del Port de Tarragona, la seva primera exposició individual, Senegal S12. Posteriorment, l’exposició fa itinerància per diferents centres d’art del territori català.

Anys més tard, la serva obra reflecteix l’interès per qüestions relacionades amb el sofriment, la mort i les costures de la societat en la qual estem immersos. Al mateix temps, l’artista deixa de fotografiar de forma testimonial o documental i passa a crear mons complexos i fantasiosos.

Fruit d’aquest trànsit, Piñol crea durant un llarg període de quasi 2 anys l’exposició La Muda al costat de l’artista Greta Díaz Moreau. En aquesta producció treballen amb rellevants personalitats vinculades al món de la cultura del país com Sílvia Pérez Cruz, Aida Folch o Toni Segarra. La Muda s’inaugura el febrer del 2021 al Centre d’Art Lo Pati i obté un gran èxit per part de la crítica. La mostra es prorroga un mes més del previst inicialment.

En paral·lel a la seva creació artística, Piñol ha treballat en múltiples països com a realitzador en la direcció de campanyes publicitàries per a clients internacionals com Hilti Foundation, British Airways o Rituals Cosmètics.

A l’actualitat, resideix des de fa 6 mesos al seu estudi de creació ubicat als afores del municipi de Tivenys, des d’on realitza el procés de creació, construcció y producció del seu pròxim projecte audiovisual DOLOR.

DOLOR és una peça que fa homenatge al sofriment agònic i explora la relació entre les lastres emocionals amb els que carreguem els individus i l’impacte que aquests tenen sobre la construcció de la nostra pròpia identitat. L’obra transita a través del sofriment per a alliberar-se d’allò que no és inherentment propi. A la peça, l’ésser humà és entès com a animal de treball i objecte de càrrega.


Enric Garcia Jardí (Tarragona, 1992) és periodista. Col·labora en diferents mitjans de comunicació del Camp de Tarragona, com la revista Fet a Tarragona i Tarragona Ràdio. Ha publicat les biografies Senyor Boada (2022) i Francesc Xammar Vidal: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona (2018) — aquesta darrera, escrita a quatre mans amb Ricard Lahoz—, i el recull d’articles Cròniques del quetzal. Escrits d’un viatge al nord de Guatemala (2021).

Ha estat guardonat amb els premis Recvll (2018), Joan Marc Salvat (2019) i Francesc Candel

Captured on 12 May, 2021 by David Oliete.
INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Dv. 10 de març
20 h
Espai Jove Kesse
Gratuït
A càrrec de:
Enric García Jardí i Josep Piñol

Skip to content