Tarragona Jove

EN CRIT DE TERRA! Tardes reactives per la defensa del clima

Dijous 1, 8, 15, 22 i 29 de juny de 2023 | de 18 a 20 h | Espai Jove Kesse
Gratuït amb inscripció prèvia | de 12 a 20 anys

Els moviments i plataformes juvenils han aixecat la veu per lluitar contra l’emergència climàtica que viu el planeta. Mobilitzacions com Fridays For Future demostren que les persones joves estan més implicades que mai i que calen mecanismes per tenir en compte l’opinió del jovent i facilitar la seva participació com agents de canvi per l’acció climàtica i el desenvolupament humà i sostenible. Cinc tardes dedicades a repensar i projectar propostes d’implantació i transformació directa.

Taller d’higiene menstrual sostenible 1 de juny, de 18 a 19.30 h

Tant compreses com tampons estan constituïts per un 90% de plàstic, al llarg d’una vida menstrual podem arribar a utilitzar fins a 15.000 compreses que tardaran 300 anys en degradar-se.

En aquest taller t’apropem altres productes d’higiene sostenibles, reutilitzables i sense tòxics. Aprenem a cosir les nostres pròpies compreses de tela i explorem de primera mà el món de la copa menstrual.

Experiments al Kesse 8 de juny, de 17 a 20.30 h

Vols entendre bé com funcionen els gasos d’efecte hivernacle i les conseqüències sobre l’augment de la temperatura de l’aigua? Et convidem a una jornada d’experiments científics que ens faran veure-ho tot ben clar!

Petits actes sempre sumen! 15 de juny, de 17 a 20.30 h

Des del nostre equipament et convidem a recórrer els passadissos i sales per a analitzar quin ús de llum i aigua en fem usuàries i treballadores. Alhora aprofitem per a dur a terme iniciatives que ens ajudaran a reduïr-ne el consum i que també són aplicables a casa! Ens ajudes?

Upcycling denim – Brodats, plantilles i pintura 22 de juny, de 18 a 19.30 h

3.000 litres d’aigua és la quantitat necessària per a fabricar uns pantalons. La producció del denim és una de les més contaminants del planeta, per aquest motiu des del Kesse et proposem tres alternatives per reaprofitar els teus teixits texans. Jaquetes i pantalons que poden tenir un rentat de cara a partir de l’upcyling, tècniques fàcils de brodar i plantilles que et deixaran la roba ben parida!

Cuina d’aprofitament 29 de juny, de 18 a 20 h

Sempre et queda alguna cosa a la nevera que no saps què fer amb ella? T’apropem tres receptes d’aprofitament per a tots els gustos! Dolces i salades, aquí no malbaratem. Si ets universitari de primer any, no li donis voltes; aquest és el teu taller.

Activitat inclosa en el cicle Climactives

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Dj. 1, 8, 15 i 22 de juny
de 18 a 20 h
Espai Jove Kesse
Gratuït amb inscripció prèvia
A càrrec de Quiràlia
Skip to content