Tarragona Jove

EN CRIT DE TERRA! Tardes reactives per la defensa del clima

Dijous, 1, 8, 15 i 22 de juny de 2023 | 18 a 20 h | Espai Jove Kesse | de 12 a 20 anys | Gratuït amb inscripció prèvia

Els moviments i plataformes juvenils han aixecat la veu per lluitar contra l’emergència climàtica que viu el planeta. Mobilitzacions com Fridays For Future demostren que les persones joves estan més implicades que mai i que calen mecanismes per tenir en compte l’opinió del jovent i facilitar la seva participació com agents de canvi per l’acció climàtica i el desenvolupament humà i sostenible. Cinc tardes dedicades a repensar i projectar propostes d’implantació i transformació directa.

EN REVISIÓ- PROPERAMENT DATES / INCRIPCIONS EL 30 DE MARÇ A LES 10H

Taller d’higiene menstrual sostenible

xx de juny, de 18h a 19.30h

Tant compreses com tampons estan constituïts per un 90% de plàstic, al llarg d’una vida menstrual podem arribar a utilitzar fins a 15.000 compreses que tardaran 300 anys en degradar-se.

En aquest taller t’apropem altres productes d’higiene sostenibles, reutilitzables i sense tòxics. Aprenem a cosir les nostres pròpies compreses de tela i explorem de primera mà el món de la copa menstrual.

Netejem l’anella verda!

xx de juny, de 17h a 20.30h

En aquesta sortida recorrerem alguns dels camins públics de Tarragona per a convertir-los en espais lliures de plàstics i altres residus. Visitarem el bosc de la marquesa i algunes de les seves cales per eliminar la nostra empremta de carboni i alhora descobrir i protegir l’entorn natural del nostre bosc mediterrani.

Cuina d’aprofitament

xx de juny, de 18h a 20h

Sempre et queda alguna cosa a la nevera que no saps què fer amb ella? T’apropem tres receptes d’aprofitament per a tots els gustos! Dolces i salades, aquí no malbaratem. Si ets universitari de primer any, no li donis voltes; aquest és el teu taller.

Upcyling denim – Bordats, plantilles i pintura

xx de juny, de 18h a 19.30h

3.000 litres d’aigua és la quantitat necessària per a fabricar un pantaló. La producció del denim és una de les més contaminants del planeta, per aquest motiu des del Kesse et proposem tres alternatives per reaprofitar els teus teixits texans. Jaquetes i pantalons que poden tenir un rentat de cara a partir de l’upcyling, tècniques fàcils de brodar i plantilles que et deixaran la roba ben parida!

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Dj, 1, 8, 15 i 22 de juny
de 18 a 20 h
Espai Jove Kesse
Gratuït amb inscripció prèvia
A càrrec de:
Quiràlia