Tarragona Jove

Exposició | Alpes, ultima salida

Del dimarts 6 al divendres 30 de desembre | de 16:30 a 20:30 h | Espai Jove Kesse
Entrada gratuïta | Accessible per persones amb mobilitat reduïda

Els Alps Italians són el nou obstacle per les persones que busquen refugi. Des de l’any 2016, centenars de joves africans han intentat creuar muntanyes de 2.500 metres per arribar a França. El punt de partida, Claviere (Torí, Itàlia). La meta, Briançon (Hautes Alpes, França). Després de travessar el desert del Sàhara i el mar Mediterrani, els Alps s’han convertit en la seva última sortida.

Marques de pintura i roba els guien cap a la desitjada França. La travessa dura entre sis i dotze hores. Militars i policies vigilen la frontera diàriament. Amagats entre els arbustos, esperen l’arribada dels joves per aturar-los i retornar-los a Itàlia. El turisme de classe alta és un observador passiu d’aquesta situació. Camps de golf, pistes d’esquí i circuits de bicicleta envolten la ruta utilitzada pels joves. En arribar a Briançon els viatgers dormen al Refuge Solidaire. Des d’allà, intentaran seguir amb el seu somni : construir una vida millor.

Visites guiades:

Dimecres 28 de desembre hi haurà dues visites guiades amb els autors de l’exposició a les 18:00 hores i a les 19:00 hores.

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Del dm. 6 al dv. 30 de desembre
de 16:30 a 20:30 h
Espai Jove Kesse
Gratuït amb inscripció prèvia
A càrrec de:

Ho organitza: Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona

Activitats incloses al Festival SCAN

Activitat inclosa dins el Casal x Nadal 2022 del Servei Municipal de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona. Per veure tota la programació d’aquest Nadal: –aquí–

Skip to content