Tarragona Jove

Cultura Kesse | Desplaçaments | Exposició

Exposició de projectes finals d’arts aplicades al mur de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona

Del 3 al 31 de març de 2023 | Espai Jove Kesse

Foc i vent és un projecte que neix arran de l’incendi que es va iniciar al municipi de Santa Coloma de Queralt el 24 de juliol de 2021 i que va acabar arribant a la comarca veïna de l’Anoia. Aquests fets van tenir un gran impacte a la població per la facilitat en què es va estendre a causa de l’estat del terreny i les condicions climàtiques. El paisatge a què estàvem acostumats ple de verds i grocs, va canviar a negre i gris i, va fer palesa la fragilitat de la vida i, com en un instant, quan tot sembla estar sota control, bufa el vent i es complica tot. Les peces resultants són conseqüència d’una acció realitzada als voltants del Castell de Queralt, una de les zones més afectades. L’acció va consistir a deixar dues teles de cotó blanc de tal manera que o embolcallaven els troncs dels arbres cremats o penjaven de branques també cremades. La força de la marinada que feia aquell dia aguantava i feia moure les teles. En aquest moment es creava una fricció entre les dues superfícies i, deixava així, marques del carbó dels arbres sobre la tela. Al final els llenços presentaven línies i altres marques de caràcter atzarós gràcies al moviment propiciat pel vent i per la textura dels troncs. L’acció va durar una hora i es va dur a terme el mes de juliol cap a les set de la tarda que és quan la marinada arriba a l’àrea on ens trobàvem.
Rosa Díaz

Aquest projecte tracta sobre El Viatge. Un viatge vist com el trajecte de vida, la connexió amb els orígens, les arrels… Un viatge de records i memòries viscudes. L’evocació del passat transportada al present i amb una mirada posada al futur. Neix de la necessitat de conèixer els orígens de l’autora. De reconduir els seus records i ser capaç de plasmar-los en aquesta obra. Aconseguir que dos espais antagònics convisquin en un mateix entorn. A través de la història viscuda per part de l’avi matern, l’autora arriba a comprendre-la i a representar-la en diversos àmbits. Des de teles cosides, transferides per imatges, fotografies i vídeos.
Anna Munté

La sèrie EXODUS és un projecte artístic que vol donar a conèixer alguns dels viatges que han de patir milers de persones a l’hora de fugir dels països on viuen, sigui per guerres, per pobresa o per qualsevol altre tipus de problema i que per raons de color de pell, de cultura, llengua o religió són excloses dels canals convencionals de transport humà, fet pel qual han de recórrer a vies infrahumanes controlades per les màfies o inclús pels governs dels mateixos països dels quals fugen. El punt de vista des del qual es planteja el projecte és el d’una persona (el mateix artista) que viu en un dels països on arriben més immigrants “il·legals” i que respecta i compren aquests col·lectius i s’implica en la causa donant-los veu des del món de l’art.
Isaïes Areny

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Del 3 al 31 de març
Espai Jove Kesse
Gratuït

Skip to content