Tarragona Jove

Exposició | Síria, la paraula de l’exili

Del dimarts 25 d’octubre al dissabte 19 de novembre | de 16:30 a 20:30 h
Espai Jove Kesse | Activitat gratuïta | Accessible per persones amb mobilitat reduïda

Síria, la paraula de l’exili” ens acosta a una crisi humanitària sense precedents, desencadenada per una guerra que ha obligat més d’onze milions de sirians a fugir de casa seva. Darrere de les xifres, les fotografies de David González busquen els rostres, les persones que, a la frontera entre Síria i Jordània, afronten un futur incert. Persones com la Nafla, una jove de 21 anys que viu l’inici de la guerra a la seva ciutat, Homs, i comença un relat que ens guia per l’exposició: la por, la violència, el desplaçament, la fugida i, finalment, l’exili. Un testimoni valuós que s’uneix a les veus d’altres persones refugiades, petites històries de somnis senzills que ens proposen una mirada sobre la situació de tot un poble.

David Gonzalez és diplomat en Treball Social per la Universitat de Lleida i postgrau en Violència Familiar per la Universitat Pere Tarrés de Barcelona. Ha treballat i ha participat en programes d’acollida i atenció a població immigrant per a la Creu Roja i en projectes socioeducatius per a homes amb condemna judicial per delictes de violència de gènere. Des de l’any 2007, és educador social al CRAE (Centre Residencial d’Acció Educativa) Casa Sant Josep de Tarragona, en l’àmbit de la protecció a la infància i l’adolescència en situació de risc social.

Inicia la seva activitat com a fotoperiodista freelance, l’estiu del 2013, cobrint la situació a Egipte després del cop d’estat militar. El 2014 viatja a Ucraïna, durant l’escalada de tensió que segueix les revoltes de la plaça Maidan. Des d’aleshores ha treballat en països com Iraq o Síria, i ha publicat en mitjans com el Mail on Sunday (Regne Unit), El País, El Confidencial, El Diario.es i el català Ara.

Acte inclòs dins el programa SCAN

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Del dm. 25 d’octubre al ds. 19 de novembre
de 16:30 a 20:30 h
Espai Jove Kesse
Gratuït
A càrrec de: Cooperació

Ves al contingut