Tarragona Jove

LA CIUTAT A CAU D’ORELLA | LA VEU CAPTIVA

Dijous 16 de desembre de 2021 | 18 h
Casa de les lletres (Antic Ajuntament) | Gratuït amb inscripció prèvia | +14 anys

Resignació, impotència, ofec… Són els sentiments que afloren quan ens sentim atrapats en una presó física, però també en una presó vital. En aquest taller d’escriptura creativa, descobrirem allò que ens empresona i intentarem alliberar-nos-en de la mà de la literatura i la creativitat.

*Ho coorganitza: Escola de Lletres de Tarragona.

EL CICLE CIUTAT A CAU D’ORELLA

El cicle de llegendes i oralitat “La ciutat a cau d’orella” està coorganitzat entre la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (Generalitat de Catalunya), l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres de Tarragona amb la col·laboració i participació de la comunitat educativa ILEC Tarragona.

Tothom coneix la història escrita de Tarragona: el passat gloriós romà, la desfeta de l’any 1.000, la guerra del francès… Però què en sabem d’aquelles històries que no s’expliquen als llibres? Rumors que corren de boca a orella i que esdevenen un element més del nostre dia a dia, experiències que sobrepassen els límits del temps i l’espai i creixen en l’imaginari col·lectiu coma  referents de la ciutat quotidiana. Un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm amb el nostre dia a dia.

LA PRESÓ FÍSICA I LA INTERIOR, 9ena edició

Pensar en presó és sinònim de reclusió. Si intentem definir la paraula presó, resulta fàcil pensar en masmorres i murs de pedra amb parets plenes d’humitat, però, sobretot, en la sensació d’estar reclòs, perdut, desorientat i a la mercè del temps. Som encara en una pandèmia en la que la majoria de nosaltres hem experimentat una mena d’empresonament personal a nivell d’emocions, però físic al mateix temps durant el confinament.

Aquesta 9a edició del cicle de llegendes urbanes La Ciutat a Cau d’Orella pretén fer un recorregut per diversos espais de la nostra ciutat que van ser presons i, al mateix temps, conèixer les històries i llegendes que giren al voltant d’aquestes. També descobrirem la paraula presó en totes les seves expressions. Des de l’espai físic que es defineix com a presó, fins a les presons personals i els límits que ens posem: la presó física i la interior.

*Ho coorganitza: Biblioteca Pública de Tarragona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) / Servei Municipal Tarragona Jove (Ajuntament de Tarragona) / Arxiu de Folklore (Universitat Rovira i Virgili) / Escola de Lletres de Tarragona (Associació Tarragona Literària)/ Arxiu el Port de Tarragona  *Hi col·labora: Museu d’Història de Tarragona

*és obligatori l’ús de mascareta i respectar les mesures fixades sobre distàncies interpersonals, higiene i neteja. *per participar a les activitats programades cal reservar entrada i/o inscripció a www.tarragonajove.org

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Dj. 16 de desembre
de 18 h a 20 h
Casa de les lletres
(Antic Ajuntament)
Gratuït amb inscripció prèvia
A càrrec de:
Ingrid Ventura

Venda on-line tancada
Skip to content