Tarragona Jove

Cicle de xerrades en línia sobre els 20 anys de Tàrraco Patrimoni Mundial

Una sèrie de ‘webinars’ analitzaran els orígens, l’assoliment i projecció de la inclusió de la ciutat a la distingida llista de la UNESCO

L’any 2000 la UNESCO va declarar el conjunt arqueològic de Tàrraco, Patrimoni Mundial. Coincidint amb els 20 anys d’aquest fet, el Museu d’Història de Tarragona de la Conselleria de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona ha organitzat, entre d’altres activitats, una sèrie de webinars que volen ser un recorregut distès i alhora molt didàctic sobre com una ciutat com Tarragona aconsegueix ser patrimoni mundial, quines motivacions i en quin context va sorgir la idea de promoure la candidatura, quins passos i quines estratègies es van dur a terme. Segons el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, “des que ens vam fer càrrec de la gestió del patrimoni d’aquesta ciutat teníem clar que l’aposta per la divulgació científica i la socialització del coneixement era un dels eixos estratègics prioritaris respecte al futur”. El conseller també apunta que “aquest cicle de xerrades ens permet apropar-nos al patrimoni històric des de diferents punts de vista de la mà dels millors experts i tot això, des de casa, que encara fa més accessible el coneixement sobre Tàrraco, objectiu de present i estratègia de futur”.

Quan des de l’Ajuntament de Tarragona es va promoure la candidatura, les entitats es van moure per fer costat i es va iniciar una campanya d’adhesions? Per què es van sumar a aquesta iniciativa? Què els il·lusionava? Aquest aniversari és un bon moment per recordar qui es va mullar per Tàrraco i 20 anys després com s’han fet seva aquesta denominació. Ens ha canviat la ciutat en aquestes dues dècades? Com s’ha notat al nostre entorn? Com ha evolucionat el patrimoni i la ciutat? Cap a on anem i com ens determinarà el nou escenari causat per la Covid-19?

Aquestes qüestions i d’altres es debatran en les sessions que es duran a terme els dimecres d’octubre i novembre. Així doncs a partir de demà i fins al 25 de novembre, tothom que estigui interessat els dimecres a les 19 h es pot connectar, prèvia inscripció, a les conferències, que pronunciaran professionals de moltes diverses disciplines com l’arquitectura, l’arqueologia, el turisme, la gestió cultural, les tecnologies més innovadores aplicades a l’estudi del patrimoni històric, l’economia i l’impacte social.

Teniu més informació a https://agenda.tarragona.cat/

Informació i inscripció als ‘webinars’:
21 d’octubre – Convençuts cap a la UNESCO.
28 d’octubre – Atapuerca i Tàrraco, un feliç “doblet”.
4 de novembre – Mirant el futur.
11 de novembre – Tecnologia i nous perfils professionals al servei del patrimoni arqueològic.
18 de novembre – Impacte social, econòmic i cultural.
25 de novembre – Sessió científica workshop.

Ves al contingut