Tarragona Jove

Dia Internacional de la Joventut 2023 “Aptituds verdes per a la joventut”

En l’actualitat, el món es troba immers en una transició ecològica. El canvi cap a un món ambientalment sostenible i respectuós amb el clima és fonamental no sols per a respondre a la crisi climàtica mundial, sinó també per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

L’èxit de la transició cap a un món més verd dependrà del desenvolupament de competències verdes en la població. Les competències ecològiques o habilitats verdes són “els coneixements, capacitats, valors i actituds necessaris per a viure, desenvolupar i donar suport a una societat sostenible i eficient en l’ús dels recursos”.

Entre elles s’inclouen coneixements i competències tècniques que permeten l’ús eficaç de tecnologies i processos ecològics en entorns professionals, així com competències transversals que es basen en una sèrie de coneixements, valors i actituds per a facilitar la presa de decisions sostenibles des del punt de vista mediambiental en el treball i en la vida.

Encara que les competències ecològiques són pertinents per a persones de totes les edats, tenen major importància per als més joves, que poden contribuir a la transició ecològica durant un període de temps més llarg.

Per a commemorar el Dia Internacional de la Joventut enguany, l’ONU, a través de l’Oficina per a la Joventut, durà a terme una campanya centrada en mostrar la resiliència, l’enginy i el lideratge dels joves quan es tracta de crear un món millor per a tots i totes amb la temàtica d’aquest any 2023.

Font: Nacions Unides

Skip to content