Tarragona Jove

El Dixieland torna a les places i carrers de Tarragona per omplir-los de la millor música

Ja s’ha presentat l’edició d’enguany del Festival Dixi, un dels actes es celebra a l’Espai Jove Kesse dins el cicle Zona Cultura Kesse on es proposa un concert de la formació tarragonina Big Band Trio formada per Xavi Plaza al saxo alt, Joan Casellas a la guitarra & pedals i Xavi de la Salud a la trompeta & bateria. + info

Presentació festival de jazz, Dixieland. foto Tjerk van der Meulen

Del 30 d’abril al 15 de maig, el Dixieland Festival de Jazz de Tarragona tornarà a escampar la millor música jazz per tots els racons de la ciutat. El festival recupera el 100% de la presencialitat amb un total de 32 activitats entre concerts, activitats de ball, classes, tallers, jam sessions, etc.  

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, ha presentat aquest matí el detall de la programació, acompanyada pel director artístic del festival, Kike Colmenar així com d’entitats  i artistes que conformen el programa. Solé s’ha mostrat molt satisfeta per la programació d’enguany, una nova edició amb la qual, segons ha expressat, “recuperem l’essència del festival, l’activitat als carrers i les places i les trobades d’amics i amigues i de seguidores del Dixieland, que en són moltes”. Inés Solé ha volgut agrair “la gran implicació de la vintena d’entitats i artistes que conformen el programa d’enguany i que fan possible aquesta potent represa”.  

El director artístic, Kike Colmenar, ha explicat que l’edició d’enguany “pretén reviure i recuperar els gèneres més populars del jazz tradicional, el blues, el dixieland, el manouche i el swing, com a eix vertebrador”.  També ha destacat “la gratuïtat de gairebé tots els seus actes ja que tan sols 4 seran de pagament, i a preus molt populars”. 

Els destacats del programa 

La inauguració del festival dissabte 30 d’abril, Dia Internacional del Jazz, anirà a càrrec de Bratia, amb una mostra de la riquesa musical dels Balcans i l’energia del jazz manouche, units pel nomadisme de la música gitana, creant una proposta única. Ivan Kovacevic, músic serbi resident a Barcelona, ha creat aquesta banda acompanyat del percussionista grec Stelios Togias i el violinista tarragoní Pere Nolasc, juntament amb els guitarristes manouche Víctor Paradís i Quentin Flageul.  

Un altre dels noms internacionals que no faltarà a la cita serà el Professor Cunningham and His Old School. Es tracta d’un dels grups preferits de tots els balladors de swing, guardonats internacionalment i liderat pel polifacètic músic Adrian Cunningham. Serà la segona vegada que aquesta banda actuarà a Tarragona, i aquest cop ens farà ballar el cap de setmana del 7 i 8 de maig en diversos indrets de la ciutat, entre el seu concert a la plaça Corsini i el tradicional Pícnic Dixie a l’Amfiteatre.

Pel que fa als artistes locals, destaca la presentació del nou disc de Joan Claver, que inclou composicions pròpies buscant sonoritats hipnòtiques i eclèctiques, el dia 13 de maig al Teatre El Magatzem, i també les propostes de Rambla Músic, que oferiran un concert d’estàndards de jazz, La Big Band BUMT amb el seu tradicional vermut i les noves composicions del duet format per Xavier Pié i MACC, que clouran el festival amb un concert a la Capsa de Música. 

Les nits del dissabte s’ompliran de música i festa, gràcies a la complicitat de la Colla Jove i els Xiquets del Serrallo. El 7 de maig es farà la tradicional Jam a la Jove! amb la participació dels Tgn Old Stars, i el 14 de maig destaca Drop Collective, una nova formació que fusiona la música jamaicana i el jazz i un final de festa amb el DJ Eclèctico.  

Enguany el Dixieland recupera l’activitat de ball, amb les exhibicions i tallers gratuïts de  lindy-hop, claqué, jazz steps i altres ritmes que ens faran ballar a totes les edats i nivells. Destaquen les propostes que arriben de la mà de les escoles de dansa ATGN i MTap i la formació de Swing is in the Air. 

Els escolars podran gaudir del festival gràcies a l’audició escolar sobre els Orígens del Jazz que presentarà Apocadixie Quartet, i que s’oferirà  gratuïtament al Teatre Tarragona el dia 3 de maig. L’activitat és organitzada en col·laboració amb Imaginautes, Serveis Culturals. 

El Dixieland d’aquest 2022 també comptarà amb una àmplia representació i protagonisme d’artistes locals. La Sala Trono presenta una de les propostes més originals del festival als jardins del Teatre Metropol, on la música anirà a càrrec de la Dj tarragonina Poppy Selector i els assistents vestiran amb dress code (dels anys 20-30 del segle passat). El festival també comptarà amb els ja habituals , Richard White Boy, i les diverses formacions del tarragoní Raül Cid.  

Tota la informació es pot consultar a través del web dixieland.tarragona.cat i a l’app TGN Agenda. Les entrades pels 4 espectacles de pagament es poden adquirir a partir d’avui mateix a través del web entradium.com

Skip to content