Tarragona Jove

El Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya es consolida a Tarragona

Més de 200 persones han participat en les activitats del cicle ‘Estiu amb Cooperació’ en el qual s’emmarca aquesta iniciativa cinematogràfica

El Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) ha omplert aquest juliol l’Espai Jove La Palmera d’espectadors i espectadores que han tingut l’oportunitat d’apropar-se, a través dels diferents films de ficció i documentals, a la realitat del continent africà. Després de la bona acollida d’aquesta segona edició, amb la participació d’unes 130 persones, el FICAC es consolida a Tarragona en un any en el qual la ciutat ha estat l’escollida per acollir l’acte inaugural d’aquest festival que té lloc arreu de Catalunya.  

El FICAC, organitzat conjuntament pel Servei Municipal de CooperacióCinemÀfriques i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, va néixer l’any 2022 amb la vocació de convertir-se en una cita clau en diferents municipis per superar la imatge que es projecta del continent africà a través de les seves cinematografies. De fet, com a valor afegit, el festival compta amb debats posteriors a les projeccions que ajuden a contextualitzar les pel·lícules i a fomentar la participació.  

Aquest festival de cinema és una de les activitats que enguany s’ha emmarcat en el cicle Estiu amb Cooperació organitzat pel Servei Municipal de Cooperació que ha ofert una desena d’activitats gratuïtes i obertes a tota la ciutadania amb l’objectiu de fomentar el debat al voltant de la necessitat d’un canvi de mirada i d’una transformació en l’actual model de desenvolupament. En el marc d’aquest cicle, una vuitantena de persones van reflexionar sobre els límits i els reptes del planeta gràcies a les xerrades del cicle Cultura i Extinció.  

PLA LOCAL DE COOPERACIÓ       

El cicle Estiu amb Cooperació 2023 és una de les actuacions emmarcades en el Pla Local de Cooperació 2023-2024, aprovat el passat mes d’abril. Aquest pla posa al centre i coordina les polítiques municipals de cooperació. Els principals objectius d’aquest pla són: enfortir, donar visibilitat i suport a totes les entitats de l’àmbit de la cooperació; i conscienciar la ciutadania davant la necessitat d’un canvi de mirada per construir un món més equitatiu i que posi les persones al centre.   

Font: tarragona.cat

Skip to content