Tarragona Jove

El Festival Sota la Palmera porta la música femenina i jove a l’escenari

Més de 30 espectacles que recuperen l’esperit d’aquest certamen després de la pandèmia 

Dijous 27 d’abril s’ha presentat en roda de premsa la programació del Festival Sota la Palmera d’enguany, una trentena d’espectacles i concerts que s’emmarquen en la música  feta per joves, destinada al públic principalment jove, però obert a totes les edats i prioritzant la figura de la dona creadora. En aquest sentit les caps de cartell son La Beth & Laura Andrés; Maria Fort; Maria Jacobs; La Queency i Maio i molts d’altres músics i grups que ompliran les nits de juliol a l’espai La Palmera.  

Segons el regidor de Joventut, Hermán Pinedo “aquest festival és una bona oportunitat d’exhibició i promoció per als i les joves creadores de la ciutat i del camp de Tarragona” i ha remarcat que, al mateix temps, “s’ofereix una programació variada d’espectacles aportant propostes artístiques de trajectòria contrastada arreu del país i del panorama internacional”. Després de la pandèmia del 2020 i les restriccions de l’any passat, es preveu que enguany La Palmera sigui de lliure accés fins a omplir l’aforament i recuperi l’esperit dels anys anteriors.  

La programació musical engegarà el divendres dia 1 de juliol amb dos grups del territori La tortuga que nunca tuve on descriuen la seva música com festiva i reivindicativa i Segonamà que combinen mestissatge amb influències de la salsa, cúmbia i bachata. El dissabte dia 2, Alba Morena, que interrelaciona diferents gèneres: des de l’electrònica a la música urbana, passant per la música clàssica, el flamenco i els gèneres alternatius i després de la seva actuació Habla de mi en presente, banda de Techno Rumba fundada al 2012 a Berlin. 

La setmana següent, el divendres, 8 de juliol, comptarem amb l’actuació de Stromboli Jazz band, El grup Tarragoní de swing, dixie, jazz popular i altres músiques, que enguany celebren el seu 10è aniversari i ho celebraran també en aquest espai i el dissabte, 9 de juliol, Joan Masdeu en concert, que no és la primera vegada que el veiem en aquest espai, enguany ens ve a presentar el seu nou disc Els dies que vindran, un pop de guitarres enèrgic i vitalista. 

La Troupe aterrarà el dissabte 15 de juliol. El sextet, format arran del confinament a mig camí entre el Maresme, el Vallès i Mallorca, s’ha fet un lloc dins del panorama del mestissatge i del folk català i dissabte, 16 de juliol, tindrem la Nit de ska i reggae amb Manzau i Secondtrast

Divendres 22 de juliol Tasuta N-imal, banda d’Àfrica que combina blues i rock; que combinarà amb les veus de Maria Fort i Maria Jacobs l‘endemà, 23 de juliol.

El darrer cap de setmana, divendres 29 de juliol, tindrem Marcel i Júlia en concert, com a acte destacat d’aquesta edició. Marcel, ex vocalista i compositor de Txarango, i la seva companya Júlia, ens oferiran aquest nou projecte musical en el darrer cap de setmana d’activitat del festival. I finalment el dissabte 30 de juliol, per tancar el cartell d’enguany  tres dones a l’escenari: per una banda amb Laura Andrés & Beth Rodergas, amb una proposta de versions de cançons de dones del seu disc Natural Women i per un altre Anna d’Ivory, cantautora i compositora tarragonina que tancarà el festival Sota la Palmera 2022

A banda del llistat de concerts, hi haurà un munt de propostes més que podeu consultar al dossier que adjuntem o al web, que s’emmarquen en el cicle Margalló dels dimarts; les tardes amb Cooperació dels dimecres i els dijous d’arts escèniques. Aquest darrer es un cicle destinat a mostrar accions de clown, humor, dansa…que enguany presenta la novetat d’una Nit de música Jazz amb Magalí Datzira el 7 de juliol, cantant i contrabaixista i el 28 de juliol una Nit de Trap amb La Queency i Maio, reconegudes i cantants referents d’aquest gènere.  

Més informació a: Festival sota la palmera

Skip to content