Tarragona Jove

El Festival REC i l’Espai Jove Kesse s’alien per acostar el cinema als joves de Tarragona.

El Festival REC aposta per la veu jove de Tarragona! En l’edició d’aquest 2023, que es durà a terme del 22 al 26 de novembre, iniciem GEN REC, una proposta que aproparà encara més el Festival als joves. 

  • GEN REC es bifurca en tres propostes que sumaran més joves al Festival REC 2023: 
    • Joves programadors
    • ampliació del Jurat Jove
    • i el MIRA’M a l’Espai Jove Kesse
  • L’Espai Jove Kesse acollirà els divendres 3, 10 i 17 de novembre, les projeccions dels films THE ORDINARIES, SYSTEM CRASHER i una proposta sorpresa: la que escolliran els participants a Joves Programadors, la proposta del REC als més joves per a mostrar-los un festival de cinema des de dins.
  • A més a més, el REC proposa a persones de fins a 30 anys formar part del Jurat Jove i escollir una de les pel·lícules guanyadores del Festival d’enguany. La convocatòria per participar-hi acaba el 10 de novembre.

A través de GEN REC volem ajudar-los a formar les seves inquietuds culturals i cinematogràfiques i ho fem amb diverses iniciatives, d’entre les quals destaquen: Joves Programadors i l’ampliació del Jurat Jove del Festival. 

Les tres propostes del GEN REC: Joves programadors, ampliació del Jurat Jove i MIRA’M a l’Espai Kesse

La primera de les propostes del GEN REC és Joves Programadors, una acció a través de la qual els participants aprendran tots els secrets de l’organització d’un festival i de la gestió cultural. L’acció es durà a terme durant quatre sessions aquest octubre a l’Espai Jove Kesse i es farà extensiva durant la celebració del festival, del 22 al 26 de novembre..

La segona de les iniciatives de GEN REC és l’ampliació del Jurat Jove, és a dir els membres de menys edat que cada any participen en l’elecció d’una de les pel·lícules guanyadores del Festival. Enguany, la convocatòria s’amplia a totes les persones d’entre 18 i 30 anys que vulguin formar part del procés de selecció dels films guanyadors que participin en la categoria de competició oficial Opera Prima.

Per a participar cal inscriures en el formulari que es troba a la pàgina web del festival (https://www.festivalrec.com) fins al 10 de novembre. Per a sumar-se a la iniciativa és imprescindible tenir disponibilitat del 22 al 26 de novembre, els dies que se celebra el festival.

Per últim, la tercera de les iniciatives de GEN REC és la consolidació d’una de les apostes clàssiques del Festival REC: el MIRA’M, que des de fa més de deu anys convida als joves a conèixer el cinema més actual, punyent i allunyat de les sales comercials, tot establint un debat entre els professionals i els alumnes de diversos centres formatius. Enguany, aquesta convocatoria s’amplia en tres sessions durant el mes de novembre, ja que el Festival REC i l’Espai Jove Kesse s’alien per obrir el MIRA’M a tota la ciutadania durant tres divendres del mes de novembre. Les projeccions es duran a terme els dies 3, 10 i 17 de novembre a l’Espai Jove Kesse. Un cop acabada la projecció, els participants podran participar en el debat obert conduït per una persona experta en el tema tractat a la pel·lícula

Les pel·lícules que es projectaran a l’Espai Kesse els divendres 3, 10 i 17 de novembre

Divendres 3/11 a les 20h. 
THE ORDINARIES (Alemanya, 2022, 120 minuts. Dir. Sophie Linnenbaum)

Quin personatge series si la nostra societat fos una pel·lícula? Series el protagonista o un secundari que desapareix a la primera escena? Davant d’aquesta pregunta es troba Paula, la protagonista de THE ORDINARIES, una faula distòpica que imagina una societat dividida per rols cinematogràfics. Mentre comparteix el dia a dia amb ‘protagonistes de base’, el seu somni és superar l’examen d’accés que la portarà a l’acadèmia de Protagonistes.

Amb la seva pel·lícula de graduació, Sophie Linnenbaum construeix un univers fílmic ple de detalls i amb una posada en escena on tot és benvingut: des d’escenes de grans musicals clàssics a elements de thrillers en la línia de Hunger Games (Els jocs de la fam) o el caràcter meta de pel·lícules com Pleaseantville.

Entrada Lliure. En acabar la projecció, es durà a terme un col·loqui conduït per Núria Araüna, Professora agregada del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV.

Divendres 10/11 a les 20 h.
SYSTEM CRASHER (Alemanya, 2019, 118’. Dir: Nora Fingscheidt)

La Benni té 9 anys i una energia desenfrenada. A la seva salvatge cerca d’afecte porta a tothom del seu voltant a la desesperació. És petita, però perillosa; allà on va,

acaba sent expulsada: és allò que el servei de protecció del menor anomena una “systemcrasher”. Passa per diverses llars d’acollida a la recerca d’un amor que ningú sembla poder donar-li, ella només vol tornar amb la seva mare!

Gran sorpresa del Festival del Berlin on va impactar a tothom amb la seva energia i nervi, i amb una inoblidable actuació de la nena Helena Zengel, la història de Benni t’atrapa des del primer fotograma i no et deixa fins temps després d’acabada la pel·lícula.

Entrada Lliure. En acabar la projecció, es durà a terme un col·loqui conduït per Jaume Descarrega, Director tècnic del PSICURT i  Membre de la Comissió de Cultura del COPC.

Divendres 17/11 a les 20 h.
PEL·LÍCULA PER DETERMINAR

La pel·lícula programada per aquesta sessió serà escollida pels joves participants del programa Joves Programadors també inclòs dins de les propostes del programa GEN REC. A través d’aquesta acció, els joves proposaran algunes de les pel·lícules que arribaran al públic del Festival durant el mes de novembre.

Amb l’objectiu de dotar als participants d’eines i coneixements, Joves Programadors oferirà sessions introductòries al món dels festivals i la gestió cultural durant el mes d’octubre. A través de quatre trobades presencials, impartides per professionals en actiu, els participants aprendran des de zero com es pensa, s’organitza i es programa un festival.

El cicle Joves Programadors inclou el visionament de pel·lícules en exclusiva, xerrades ila presentació d’esdeveniments, entre els quals s’inclou l’elecció de la pel·lícula que es podrà veure i comentar el divendres 17 de novembre a l’Espai Jove Kesse. (Més informació sobre Joves Programadors: https://www.festivalrec.com/2023/09/el-festival-rec-presenta-gen-rec-la-forca-dels-joves-de-ledicio-2023/)

Entrada Lliure. En acabar la projecció, es durà a terme un col·loqui conduït per una persona professional del tema tractat a la pel·lícula.

La convocatòria per inscriure’s al Jurat Jove del Festival REC acaba el pròxim 10 de novembre


També dins de la proposta d’actuacions de GEN REC, enguany s’amplia el nombre de membres que formen part del Jurat Jove del Festival REC.

Des del 2013, el REC compta amb un grup de joves que formen el Jurat Jove i que voten per atorgar un dels premis del Festival. Enguany, dins de la proposta GEN REC i de l’edició 2023, el REC amplia els membres del Jurat Jove per tal de donar espai al públic més dinàmic i implicat del territori.

Aquesta és una gran oportunitat de viure el Festival des de dins, gaudir de les seves projeccions i ambient, i conèixer els convidats i entrar en contacte amb altres mirades i cultures.

Com a membres del Jurat Jove, els participants assistiran a totes les projeccions de la competició internacional Opera Prima. A partir de la seva valoració, i amb una deliberació final conjunta, decidiran la proposta mereixedora del Premi del Jurat Jove.

Per a participar cal inscriures en el formulari que es troba a la pàgina web del festival (https://www.festivalrec.com) fins al 10 de novembre. Per a sumar-se a la iniciativa és imprescindible tenir disponibilitat del 22 al 26 de novembre, els dies que se celebra el festival.

Ves al contingut