Tarragona Jove

El pati Jaume I acull l’exposició “Mirades del món”

Dijous 3 de novembre a les 18 h, s’inaugura l’exposició “Mirades del món” al pati Jaume I del Palau Municipal. Aquesta mostra de treballs de l’alumnat de cicle mitjà de set centres educatius tarragonins en col·laboració amb set ONG locals es podrà visitar fins al 30 de novembre. L’exposició està impulsada pel treball en educació transformadora del Comitè de Solidaritat Òscar Romero i l’ONG Mirades del Món amb el suport de la Conselleria de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació.  

“Mirades del món” vol apropar diferents realitats als infants de manera vivencial i experimental perquè puguin reflexionar sobre les diferències i les similituds de diverses parts del món; amb una mirada des del cor, el respecte, la solidaritat mútua, més enllà d’un paisatge, d’una ciutat o d’un monument.  

Aquesta proposta pedagògica participativa s’emmarca en els elements comuns dins de la diversitat global, les persones i les seves emocions. I els treballs exposats són el reflex de les mirades de 400 infants i 50 mestres tarragonins sobre el treball pel respecte als drets humans i la diversitat cultural que duen a terme les organitzacions amb les quals s’ha agermanat el seu centre educatiu. A més, s’ha treballat conjuntament sobre la realitat econòmica, social i cultural d’un país (Guatemala, Perú, el Salvador, Nepal, Índia, Marroc i Tanzània) i sobre les causes que provoquen que, milers de persones, es vegin obligades a deixar les seves llars fugint de realitats que vulneren els seus drets humans. 

Els centres i les organitzacions participants han estat el col·legi La Salle Tarragona amb l’ONG Proide, l’Escola de Pràctiques amb el Comitè de Solidaritat Òscar Romero, l’escola Camp Clar amb l’ONG Dream Nepal, l’escola El Serrallo amb la Fundació Vicente Ferrer-Kolam ONG, el col·legi d’educació especial Sant Rafael amb l’Associació ECCIT, l’institut-escola l’Arrabassada amb el col·legi Lestonnac amb l’ONG AdricaNdoto, i el col·legi Mare de Déu del Carme amb l’ONG Open Arms-Reus Refugi.

+ info


Aquest més a l’espai expositiu de l’Espai Jove Kesse teniu la oportunitat de veure l’exposició Síria, la paraula de l’exili que ens acosta a una crisi humanitària sense precedents, desencadenada per una guerra que ha obligat més d’onze milions de sirians a fugir de casa seva. Darrere de les xifres, les fotografies de David González busquen els rostres, les persones que, a la frontera entre Síria i Jordània, afronten un futur incert.

Skip to content