Tarragona Jove

Ets fan del gènere de terror? Vine a xerrar amb Ivan Ledesma

Iván Ledesma, autor de Negorith (Premi Joaquim Ruyra, 2017)

Dissabte 23 de febrer a les 12 h a la Secció Local de la Biblioteca de Tarragona

Gratuït / Obert a tothom.

Iván Ledesma (Barcelona, 1977) és un escriptor i guionista català. Porta més de 20 anys dedicat al treball creatiu per a tot tipus de mitjans. Ha escrit llibres infantils, com la saga Diario de Dan, o novel·les gràfiques per a adults, com La Vampira de Barcelona. Negorith és la seva primera incursió en la novel·la de terror, amb la qual el 2017 va guanyar el Premi Joaquim Ruyra de novel·la juvenil que convoca l’editorial La Galera i la Fundació Enciclopèdia Catalana i atorgat per Òmnium Cultural.

El crític Joan Portell n’ha fet una crítica al blog de literatura infantil i juvenil Llibres al Replà  en la que es descriu alguns dels motius que la fan mereixedora del Ruyra del 2017: la seva estructura, la temàtica poc habitual en la literatura juvenil catalana i els seus referents literaris i cinèfils: Lovecraft, Tolkien, Asimov, Batman, London… i films com ara Men in BlackJocs de trons. Negorith és “Una novel·la diferent i fresca sense complexos que us portarà a mons paral·lels que, encara que no els veiem els tenim aquí. I és que el mal ens pot atrapar en qualsevol moment! Us hi atreviu?”

Aquesta xerrada s’emmarca dins les lectures que fan els clubs de lectura juvenils de la Biblioteca. Si voleu llegir la seva obra podeu recollir-ne un exemplar a la Sala Infantil i Juvenil.

 

Ves al contingut