Tarragona Jove

Exposició. L’Artista va a l’escola

Del 7 de febrer al 3 de març de 2018 a l’Espai Jove Kesse

Inauguració: Dijous, 8 de febrer a les 19h

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Tot l’espai per a l’art”. Amb aquesta consigna, el Teler de llum, Centre d’Art de Tarragona, va treballar durant dos anys per aproximar l’art contemporani a la nostra quotidianitat. Llocs habitualment no considerats entorns artístics de referència comptaren amb la participació d’artistes, exposicions i/o esdeveniments culturals de tota mena, aconseguint que col·lectius d’edats i interessos diferents interactuessin amb els artistes més actuals.

Amb el projecte L’ARTISTA VA A L’ESCOLA, li va tocar el torn als centres educatius. Artistes plàstics del territori van estar convidats, gràcies al Teler de LLum, a crear situacions d’ensenyament i aprenentatge a partir de la seva pròpia obra, comptant amb la complicitat de docents i alumnat d’educació primària, secundària i batxillerat, segons el cas. Un cop clausurat el Teler de Llum, el projecte continua des de l’any 2017 de la mà de l’IMET, l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona.

La iniciativa parteix de Thais Salvat i Eloïsa Valero, professores d’educació artística a secundària, i vol apropar les aules als llenguatges artístics contemporanis de la mà dels mateixos artistes, que esdevindran guies atents durant els processos de creació. Cap projecte està completament delimitat a priori, sinó que preveu un espai de llibertat perquè siguin els mateixos participants qui acabin de definir les línies d’actuació. L’ARTISTA VA A L’ESCOLA pretén generar contextos educatius que propiciïn el pensament creatiu i el gaudi dels infants a través de l’expressió artística.

Música i clown”, L’Artriste i NunyG al Col·legi Públic d’Educació Especial Sant Rafael, desembre 2017.

“Fem volar cadires”, Manel Margalef a l’Escola Pax, abril-juny, 2017.

“Petites accions d’estima als arbres”, Sergi Quiñonero a l’Escola Cèsar August, març-maig, 2017.

“Idees, històries i objectes”, Joan Rioné a l’Escola Arrabassada, 2017.

“Curs de formació per a mestres i professors”, Octubre-desembre de 2017

Skip to content