Tarragona Jove

Ginestà i Marala rematen la intensa última setmana del Cicle Cultura o extinció al Festival del Camp de Mart

Els dos concerts són gratuïts i seran els encarregats de tancar el cicle Cultura o Extinció i obriran el Festival del Camp de Mart

El cicle Cultura o Extinció encara la seva darrera i més intensa setmana de programació, amb diverses activitats gratuïtes per a tots els gustos i públics, enfocades totes elles a generar sensibilització i conscienciació a favor del medi ambient.  D’aquesta manera, aquest dimecres dia 28, el gruix d’activitats se centrarà a la plaça de les Cols amb un taller de creació de portaentrepans a partir de cera d’abella de la mà de de l’Associació Mediambiental la Sínia, i l’espectacle de titelles Rigoberta i el Windigo, de Cia Kali Teatre, un projecte que arriba gràcies a l’entitat d’Enginyeries Sense Fronteres.  

Dijous 29, la mateixa plaça de les Cols acollirà l’espectacle de clown contemporani Yogur, de Carlo Mo. Seguidament, la companyia Kakofónicas, amb la pallassa tarragonina Marta Renyer, presenta un espectacle itinerant ple d’humor, risc i transgressió pels carrers de la Part Alta. La companyia Farrers Brothers presentarà l’espectacle teatral HoHiHu, l’horrible història de la humanitatcoproduït amb el suport del programa Territori Creatiu de Fira Tàrrega.  

El mateix dijous a l’Antiga Fàbrica de la Tabacalera, el dramaturg i creador Marc Chornet presenta el seu últim treball amb Projecte Ingenu, El dia que va morir l’últim panda. Aquesta peça, que hibrida entre el teatre, instal·lació i música, farà entrar en un museu, on es contemplaran els propers 1.000 anys de la humanitat. La jornada clourà amb un espectacle de clown als jardins del Camp de Mart. Leandro Clown porta l’espectacle Fly me to the moon, un viatge en bicicleta de dos pallasos cap a la lluna.  

Divendres 30, continuarà l’activitat familiar a la plaça de les Cols amb l’espectacle R QUE R, dels tarragonins Cia. Tornavís Teatre. Un espectacle familiar per apropar les claus per ser més sostenibles a casa. En paral·lel a aquesta activitat, els grans clàssics Cia Escarlata faran esclafar de riure i tendresa amb el seu últim espectacle, La grutesca, al Centre Cultural Antic Ajuntament.  Des de la plaça del Fòrum fins a la plaça de les Cols, el poeta i rapsode Oriol  Saule i el músic i pianista tarragoní Xavier Vallverdú obsequiaran el públic amb Projecte Infinit, un viatge introspectiu a les profunditats de l’ànima.   

A l’espai Parc Saavedra, la Cia. Rubrica Teatre, presenta Desclòs, una peça que combina el teatre físic i gestual amb l’art del pallasso poètic i la música en viu. L’espectacle reivindica l’aigua com a dret essencial. Seguidament, als Jardins del Camp de Mart, la companyia Sound The Secà, col·lectiu de les terres de Ponent, tancaran la jornada amb +, un encreuament creatiu, participatiu i nocturn on es troben la percussió amb la dansa, la veu, el  moviment i la poesia.   

Dissabte 1 de juliol l’activat iniciarà de manera festiva a les 11 h. Un recorregut musical de caire festiu pels carrers de Tarragona per celebrar els 30 anys de la Banda Unió Musical, amb  tots els músics que han anat passant per l’entitat. La companyia Sàndal Produccions portarà dos espectacles familiars, un itinerant, Horses in town. Els cavalls passejaran per la ciutat, lliures. I en acabar, a mateix companyia, als Jardins del Camp de Mart, presentaran Animalia Inc. A partir del teatre físic i gestual, recrea els campaments de naturalistes que estudien el comportament dels animals.  

A la tarda, l’espai plaça les Cols tancarà la programació familiar amb Els Grans Fadunito, un espectacle per a públic familiar, que amb tons clownescos i amb clau d’humor gestual, farà replantejar l’ús del telèfon mòbil. La traca final arribarà de la mà d’un espectacle itinerant que reivindicarà l’espai públic. La Always Drinking Marching Band, porta El carrer és nostre, espectacle emblema de la banda que ha viatjat pràcticament per tot el món a partir del repertori de versions i temes originals. 

Finalment l’acte de cloenda de Cultura o Extinció i obertura del Festival d’Estiu, serà un doble concert amb Ginestà i Marala Trio, recent guanyadores del Premi Enderrock a millor disc de l’any.   

COL·LABORACIONS AMB EL CICLE CULTURA O EXTINCIÓ 

El cicle Cultura o Extinció ha comptat amb una col·laboració de l’alumnat de primer d’arquitectura de la URV de Reus a partir d’unes instal·lacions efímeres als espais públics. Amb tires de roba blanca de cotó i corda de cànem natural han creat unes estructures suspeses a l’aire amb diferents disposicions on el públic interactua i ho relaciona amb el context del cicle.  

D’altra banda, el cicle també ha col·laborat amb Fira Tàrrega, donant suport amb la programació d’espectacles que han format part de Territoris Creatius i també amb la sedició, per part de Fira Tàrrega dels coixins SitCul promovent l’economia circular i de residu zero elaborats per Upcycled Cartaes, empresa d’inserció de Càritas.

Consulta el programa del cicle aquí

Més informació aquí

Font: tarragona.cat

Ves al contingut