Jove Phone 5, Setmana joves i tecnologia mòbil
Les conselleries de joventut i cooperació de l’Ajuntament de Tarragona ofereixen aquesta setmana 5 activitats destinades a la sensibilització, conscienciació i prevenció de les tecnologies mòbils entre la població jove
Des d’aquest dimarts fins dissabte arriba a l’Espai Jove Kesse una de les novetats més esperades en el camp dels dispositius mòbils: el Jove Phone 5. “Un model actualitzat preparat per reprogramar i restituir-lo en cas d’avaries. Una peça que destaca per la seva seguretat, gestió intel·ligent, conscient i que és totalment sostenible i autocrítica; i amb una creativa dosi futurista. Setmana dedicada exclusivament a familiaritzar-nos amb el nou Jove Phone 5. Edicions limitades, de franc i amb exclusivitat per aquest darrer trimestre d’any. No el deixis escapar!”
Sota aquest enunciat, les Conselleries de Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona proposen per aquesta semana (de dimarts 20 al dissabte 24 de novembre) una mobile social week dedicada exclusivament a descobrir tots i cadascun dels aspectes relacionats amb el dispositiu mòbil i com aquest comporta un historial de creació i confecció, una data de caducitat, uns riscos d’addicció, unes aplicacions creatives, etc. En contraposició, les 5 sessions promouran fórmules, eines i recursos útils per detectar i autoprotegir-nos dels riscos de consum, males gestions, rendibilitat i, a la vegada, podrem introduir-nos en les noves habilitats creatives i de programació d’app’s.
Les sessions programades, amb data, horari, lloc i descripció, són:
QUÈ HI HA DARRERE DELS MÒBILS?
Dt. 20 de novembre (18 a 19 h) / Espai Jove Kesse / gratuït / 12 a 25 anys
Saps com es fabrica el mòbil que portes entre les mans? Vine a descobrir què s’hi amaga darrera seu. Explotació laboral, disseny de consum massiu, extracció de minerals… Vine, descobreix i actua contra l’obsolescència programada del teu dispositiu.
Inscripció: –aquí–
ET MIRO I EM MIRES, l’autèntica seguretat
Dc. 21 de novembre (18 a 20 h) / Espai Jove Kesse / gratuït / 12 a 25 anys
Fotos a l’Instagram, comptes a les xarxes socials, compres per internet… avui en dia tot ho tenim i ho fem amb el mòbil. Podríem dir que el mòbil ho sap tot sobre nosaltres, però, i la resta de la gent, també pot veure tot allò que fem i som a internet? Podem controlar-ho?
Inscripció: –aquí–
LIKE LIVE LOVE, mòbil seducció
Dj. 22 de novembre (18 a 20 h) / Espai Jove Kesse / gratuït / 12 a 25 anys
Tenim tot el dia el mòbil a la mà, fins i tot quan som amb més gent no li traiem l’ull de sobre, per si s’encén la llumeta que ens diu que tenim una notificació nova. Has comptat mai quant temps al dia dediques al telèfon? Segurament et sorprendries!
Inscripció: –aquí–
TALLER D’HOL·LOGRAMES, l’efecte tridimensional
Dv. 23 de novembre (18 a 20 h) / Espai Jove Kesse / gratuït / 12 a 25 anys
Plàstic dur, cúter, el teu mòbil, cola i 10 minuts. Aquesta és la recepta casolana per aconseguir el teu “mini jo” projectat en 3D. Una òptica impossible que serà possible a la nova versió Jove Phone 5.
Inscripció: –aquí–
APP MÒBIL, creació i programació
Ds. 24 de novembre (18 a 20 h) / Espai Jove Kesse / gratuït / 12 a 25 anys
Eines i secrets bàsics de programació per idear i produir una aplicació mòbil des de qualsevol aparell Android. Com des del teu mòbil pots emprendre una aplicació de canvi i transformació ben útil.
Inscripció: –aquí–
Paral·lelament, i a l’Espai Jove Kesse, es podrà veure l’exposició presentada per Enginyeria Sense Fronteres “Què hi ha darrere del teu mòbil?”, dins el marc de la campanya “El preu de l’abundància: drets humans a les fosques”. L’exposició té per objectiu sensibilitzar, de forma visual i agradable, sobre els diferents minerals utilitzats per a la fabricació dels telèfons mòbils –i majoria d’aparells electrònics-, la seva procedència i el context socioeconòmic i ambiental sota el qual s’extreuen. Al mateix temps ofereix eines i alternatives per minimitzar aquest impacte i caminar cap a un model socialment més just i més sostenible. +info: –aquí–
Les activitats compten amb el suport i assessorament del Servei Municipal de Prevenció de les Addiccions, SETEM, Petits Enginyers, Enginyeria Sense Fronteres, l’Oficina Jove del Tarragonès i la comunitat de pràctica sobre educació i tecnologies&pantalles, CoP Educ@TiP.