Tarragona Jove

La Balkan Paradise Orquestra assegura balls a La Palmera

Fotògraf: © Aitor Rodero.

Demà divendres, 19 de juliol, l’Espai Jove La Palmera rebrà per primera vegada a Tarragona la Balkan Paradise Orchestra, formació que garantirà una nit de balls i danses a les que s’afegiran el grup local Folkatres.

Ja a partir de les 21 h, s’obriran portes per donar peu a un repertori ben guarnit de música i balls de plaça, tant de parella com col·lectius, que es ballaven i es ballen pel Pirineu, arreu dels Països Catalans, la Mediterrània i Europa. Polques, jotes, xotis, masurques, pasdobles, valsets, rumbes… cercles circassians, xampanyes, sardanes curtes i altres danses mediterrànies i europees. Amb una  formació integrada per violí, acordió diatònic, contrabaix i percussió, la banda tarragonina Folkatres tornarà a convocar Balls a la Plaça!.

I sense gairebé no poder ni respirar, entraran la Balkan Paradise Orchestra (BPO). Des que va iniciar el seu camí a principis de 2015 a la ciutat de Barcelona, Balkan Paradise Orchestra ha anat confirmant, actuació rere actuació el seu paper com a formació inusual i trencadora. Integrada per onze instrumentistes de vent i percussió, la BPO ha aportat un aire fresc i alegre al panorama de les fanfàrries del nostre país. Amb formacions, experiències i influències diverses però compartint la passió per la tradició balcànica, aquestes onze dones transformen el gènere en un autèntic elixir de melodies tradicionals amb ritmes de tot el món, oferint un espectacle carregat d’energia que funciona tant en escenari com al carrer.

El Festival Sota la Palmera reuneix aquesta edició de 2019 un gran component d’artistes femenines, situant-les de primer ordre com a protagonistes i referències clau en l’àmbit de les formacions escèniques. Tant des de la dansa, com des del clown, la il·lustració o la música, més de 70 dones pujaran aquest estiu a l’escenari o s’han implicat en la coprogramació del festival. La Conselleria de Joventut dedica amb fermesa esforços a detectar i posar en valor les produccions culturals de dones creadores per reforçar la seva emprenedoria i apoderament com a part important en el desenvolupament cultural i comunitari.

Entre els noms propis propers per actuar destaquen artistes com Marinah (Ojos de Brujo), Pavvla, Pupil·les, i The Sey Sisters.

L’entrada als concerts és gratuïta a les 22 h / Espai Jove La Palmera (plaça Imperial Tàrraco, 1).

El Festival Sota la Palmera és una iniciativa de les Conselleries de Joventut i Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona.

Skip to content