Tarragona Jove

La Tardor Tarragona Jove s’amplia fins a 60 propostes educatives i culturals

Germà Aire, Venga Monjas i Miguel Noguera són alguns dels artistes que actuaran a la Zona Cultura Kesse


Programació activitats Tardor 2019

Una seixantena d’activitats adreçades amb 1.800 places disponibles configuren la Tardor Tarragona Jove, que del 30 de setembre al 27 de desembre ofereix propostes alternatives d’oci al jovent de 12 a 35 anys. La programació s’ha presentat públicament aquest dilluns en roda de premsa. Les inscripcions començaran aquest dimarts, 17 de setembre.

Les tardes de dimarts a dissabte es mantenen les Aules Temàtiques, que consoliden propostes amb bona acollida com el cinema, la fotografia i la cuina i incorporen noves oportunitats per endinsar-se en elements de la cultura urbana com el rap, el hip-hop, la dansa i el grafit.

En el camp dels esports i l’aventura, en col·laboració amb el Patronat Municipal d’Esports, s’ofereixen les possibilitats de practicar crossfit o realitzar exercicis d’abdominals hipopressius. La programació manté les apostes pel teatre i la dansa, la música, el circ i la màgia amb diferents tallers i espectacles.

Altres camps que es mantenen són els idiomes, amb la novetat de l’aula de conversa en anglès, la creació literària o la cuina creativa.

La Caixa d’’Eines oferirà recursos per conèixer-se millor personalment o detectar i fer front a les diferents formes de la violència masclista. La programació també manté sessions perquè els i les joves disposin d’elements d’interès per apropar-se al mercat laboral, ja sigui amb formació per preparar el currículum o formació sobre l’economia social i solidària.

El bloc cultural Zona Cultura Kesse fa visibles les produccions joves elaborats en les aules temàtiques, alternades les amb les actuacions d’artistes consolidats com Germà Aire (4 d’octubre), Venga Monjas (8 de novembre) i Miguel Noguera (15 de novembre).

El conseller de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, ha emfatitzat la importància d’aquestes activitats per cobrir la franja no lectiva: “Proposem, per a les franges de tardes i els caps de setmana, opcions i projectes de suport educatiu, lúdic i cultural”. I ha afegim: “Consolidant aquesta programació de qualitat l’Espai Jove Kesse es reafirma com a centre educatiu, per incidir en el procés d’aprenentatge personal, i com a espai cultural, per

promoure espais d’experimentació i formació”. Pinedo també ha recalcat que vuit de cada deu activitats que conformen la programació provenen de propostes presentades per col·lectius juvenils.

Aquesta programació és fruit del suport i la col·laboració de diversos departaments i institucions com la Direcció General de Joventut, el Patronat Municipal d’Esports, el Servei Municipal de Prevenció de les Addiccions, el Consell Comarcal del Tarragonès, el Servei Municipal de Cooperació, el Departament de Polítiques d’Igualtat, la Casa de les Lletres i Promoció de la Salut.

Aquesta temporada de tardor arriba poques setmanes després de la finalització de l’Estiu Tarragonajove, que s’ha tancat amb una molt bona acollida i la participació de prop de 8.500 persones.

Les inscripcions per a les activitats es poden formalitzar a partir del 17 de setembre al web www.tarragonajove.org.

Per a més informació les persones interessades es poden adreçar a l’Oficina Jove del Tarragonès i a l’Espai Jove Kesse.

Skip to content