Tarragona Jove

La transformació feminista la volem ara. No podem esperar més!

Recull de totes les propostes de punts i oficines joves de la XNEJ

La transformació feminista la volem ara

En el Dia Internacional de les Dones d’enguany, la declaració institucional del Govern de la Generalitat vol reivindicar que la transformació feminista es faci realitat avui: no pot esperar més.

Perquè aquesta transformació sigui plena cal garantir els drets de les dones. Encara persisteixen tota mena de discriminacions i desigualtats, sobretot d’oportunitats i de condicions laborals, situacions que, a més, configuren les bases per al maltractament i la violència vers les dones.

Tot i els avenços aconseguits gràcies a l’organització col·lectiva i la mobilització de les dones, aquests drets no es troben plenament garantits i fins i tot hem pogut comprovar que estan subjectes a retrocessos.

Ceguesa de gènere
Sovint no es tenen en compte l’experiència, la realitat, les necessitats i les expectives de la meitat de la població. Aquest fet es fa palès en moltes de les normes i pràctiques -formals i informals- de funcionament de tot tipus d’institucions: polítiques, econòmiques i socials.

Canvis imprescindibles per a la transformació feminista
En primer lloc, cal un paper actiu per part dels homes per identificar i rebutjar estereotips, actituds i comportaments masclistes que normalitzen i perpetuen la discriminació, el menysteniment, la cosificació i les violències envers les dones. Aquestes idees i comportaments, al mateix temps, imposen als propis homes una determinada manera de ser i de fer que coarta també la seva llibertat a ser i fer d’una altra manera.

Per a la transformació feminista cal també que les institucions públiques facin un paper de dic de contenció davant les amenaces als drets de les dones pel fet de ser dones. A més, les seves polítiques públiques han d’impulsar l’assoliment d’aquests drets amb actuacions pràtiques i eficaces.

En aquest enllaç pots veure totes les propostes que s’han presentat.

Més info aquí.

Skip to content