Tarragona Jove

L’Ajuntament presenta el programa d’actes amb motiu del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de desembre, s’han organitzat una sèrie d’actes que inicien aquest dimecres i s’allargaran fins al 12 de desembre, que contemplen un ampli ventall d’iniciatives d’entitats i de diferents departaments de l’Ajuntament.  

Des de la Conselleria de Capacitats Diverses, Elvira Vidal ha volgut agrair avui aquesta “manifestació generosa de treball col·laboratiu” i ha presentat les gairebé vint propostes que giren a l’entorn “d’unes persones valentes, capaces i enfrontades al dia a dia amb un esforç molt més destacat que la resta” i que de “des de l’Ajuntament volem donar el màxim suport i visibilitat”.  

Sota el lema “Re-units/des som gegants/es” el programa engega aquest dimecres amb la projecció de dos curtmetratges; el primer presentat al Festival Psicurt 2021 que compta amb la col·laboració del CPEE Sant Rafael, L’important som les persones i a continuació Si Talia fuera ciega, un projecte ideal pel reconegut actor i director teatral Esteve Ferrer, produïda per ONCE

Conselleria de Capacitats Diverses

D’entre els actes destacats el divendres 26 de novembre a les 10h es durà a terme una activitat col·lectiva amb la pintada d’un mural al Parc de la Ciutat, que amb el títol La diversitat impulsa talent ha estat dissenyat pel Far Cooperatiu i el plasmaran els membres de Taller TOPROMI i Fundació ONADA i en col·laboració amb el Club Social La Muralla

El dimecres 1 de desembre se celebrarà el Consell Municipal del Discapacitat, “una eina molt important per a dur a terme accions conjuntes com aquesta i millorar en molts aspectes de la ciutat” tal i com ha apuntat la consellera. Així mateix el divendres 3 al matí, dia Internacional, se celebrarà l’Acte Institucional als jardins del Camp de Mart, amb la lectura del Manifest i una acció reivindicativa d’un puzzle gegant ideat per la Fundació Estela; la cantada d’una cançó coreografiada per STO SOLC i la ballada de gegants amb la participació de Frida i el Gegantó de Sant Rafael.  

El mateix dia també s’il·luminaran de color taronja cinc façanes i monuments de la ciutat, com son: l’Ajuntament de Tarragona, la Torre dels Vents, l’Espai Jove Kesse, el Mercat Central i l’Hospital Sant Tecla. 

També al Parc de la Ciutat, l’endemà dia 4 de desembre, es farà una nova plantada col·laborativa, aquesta vegada junt amb les veïns i veïnes de l’AV Pere Martell; l’AV Verge del Carme, hi haurà també els membres de la Llar Fundació Estela.  

El dissabte següent, 11 de desembre a les 10h del matí engegarà la Cursa adaptada i inclusiva per a persones amb discapacitat i sense acompanyants, que per primera vegada se celebrarà a la ciutat. Al Parc del Francolí s’habilitarà un espai i es convida a tothom a participar, es gratuïta i sense límit d’edat. L’organització ha anat a càrrec de diverses entitats de la ciutat que s’hi ha mostrat interessades i ha comptat el suport, a més del departament de Capacitats Diverses, del Patronat d’Esports, entre d’altres.  

El diumenge dia 12, tancaran els actes, el Mou-te per l’Epilèpsia, una caminada inclusiva de 6km pel passeig de l’Espigó, a càrrec de Sijopuctutambé #Epilep.

Aquí podeu veure el programa sencer.

Skip to content