Tarragona Jove

L’Espai Jove Kesse acollirà actes del Tarragona Sona Flamenc

Tarragona Sona Flamenc

Després de la darrera edició caracteritzada pel seu format híbrid a causa de la pandemia de la covid-19, el Festival Tarragona Sona Flamenc torna enguany reprenent al 100% la presencialitat. Del 18 de març al 3 d’abril, Tarragona viurà una nova edición, la 4ª, que comptarà amb 24 activitats que combinen ball, teatre, música, activitat divulgativa, formativa i participativa, tota entorn el món del flamenc. 

La consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, acompanyada pel director artístic del Festival, Kike Colmenar, han presentat aquest matí la programació. Una programació, segons Solé, “plural, transversal i més participativa que mai”. Solé ha celebrat el fet que el festival “pugui recuperar més espais de la ciutat i sobretot la presència física als actes de les entitats i escoles de flamenc, que fan una excel·lent feina divulgativa de l’art flamenc”. 

Per la seva banda, el director artístic del festival, Kike Colmenar, ha destacat que la programació d’aquesta 4ª edició del certamen gira entorn a tres eixos destacats. Per una banda, mostrar l’amplitud i varietat de l’art flamenc, programant en diversos espais actes de formats molt diversos, gèneres i disciplines diferents. En segon terme, el Tarragona Sona Flamenc preten donar visibilitat als diferents agents culturals de la ciutat que treballen el gènere, com ara escoles i artistas del territori els quals juguen un paper fonamental en la programació que avui es presenta. I finalment, el festival aposta per les noves aportacions catalanes al gènere, programant artistes com ara Ana Brenes, Maruja Limón, José Manuel Álvarez o Projecte Ingenu, entre altres noms destacats del panorama català. 

El divendres 18 de març, Fronterazul celebrarà un concert a l’Espai Jove Kesse. El projecte Fronterazul neix fa gairebé una dècada. Als seus concerts tant hi podem escoltar un estàndard jazzístic com una buleria, una soleá o uns tangos, passats pel seu filtre creatiu, com la seva música original. La complicitat entre aquests dos músics fa que el seu directe més íntim sigui sempre diferent i fresc, carregat d’improvisació i energia, que mai deixa el públic indiferent. El preu serà gratuït, realitzant una inscripció per ordre d’arribada.

Posteriorment, el divendres 25 i diumenge 27 de març a les 16 h ambdues, es realitzarà un Curs de flamenc per a neòfits a càrrec de Mayte Martín. L’Espai Jove Kesse esdevindrà una improvisada aula de flamenc on la cantaora Mayte Martín compartirà coneixements i eines per ajudar els nous aficionats a comprendre i apreciar els secrets de l’art jondo. Martín, considerada una de les veus més respectades del flamenc, amb aquest projecte pretén transmetre la seva experiència personal i proporcionar les eines i claus necessàries per apreciar les característiques expressives i musicals dels diferents pals, les principals obres clàssiques i les aportacions personals de les grans figures de tots els temps.
El curs, que tindrà una durada de vuit hores, s’impartirà durant dos dies. Al final del curs es lliurarà un CD recopilatori amb les principals obres de flamenc clàssic interpretades pels cantaors i els guitarristes més importants dels últims cent anys. Un regal per als sentits. Tindrà un preu de 60 € i les inscripcions s’han de realitzar a entrades.tarragona.cat

Per la resta d’espectacles, les entrades del festival es posaran a la venda el proper 23 de febrer tant a través d’entrades.tarragona.cat com presencialment a les taquilles del Teatre Tarragona en el seu horari habitual.

Més info aquí.

Skip to content