Tarragona Jove

Nou projecte de mediació entre les arts escèniques, la gent jove i l’espai públic

La Red de Teatros, Auditorios y Festivales donarà suport al projecte de Tarragona Cultura ‘Dansar la ciutat’


La Red de Teatros, Auditorios y Festivales de titularidad pública ha seleccionat el projecte tarragoní Dansar la ciutat dins la tercera edició del projecte Ornitorrinco, una de les iniciatives proposades per la Red —amb la col·laboració de Pedagogies Invisibles— que busca promoure el desenvolupament de l’educació i la mediació en el camp de les arts escèniques. La Conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona va presentar-se el passat 2023 a aquesta convocatòria i ara ha estat seleccionada amb el projecte Dansar la Ciutat per desenvolupar-lo amb el suport i assessorament de la Red. 

Així doncs, durant aquest any 2024 i el 2025 des de l’equip d’Arts Escèniques de la Conselleria de Cultura es desenvoluparà Dansar la Ciutat, un procés de mediació entre arts escèniques, joves i l’espai públic.  

Els objectius del projecte Dansar la Ciutat són generar un procés col·lectiu i participatiu, incorporar processos de mediació i acció comunitària en la gestió de las arts escèniques i generar un procés de mediació que connecti les persones joves amb els serveis municipals de les arts escèniques. 

Amb la participació activa de persones joves i la visibilització de la riquesa de grups que practiquen la dansa a la ciutat, es posarà en valor la seva feina i es construiran accions artístiques en comú que treballaran l’expressió corporal i la projecció d’emocions, interpretacions de la ciutat, conflictes, valors…  

Amb la formació escènica en dansa es construiran actuacions conjuntament i els dotarà d’eines perquè les persones i col·lectius de dansa i teatre corporal emergents de Tarragona puguin ser més autònoms per promoure iniciatives en un futur. De forma paral·lela, també es donarà a conèixer els teatres, les programacions i els recursos disponibles a les persones participants i es realitzaran formacions amb professionals. 

El treball creat en els diferents espais escènics de la ciutat s’acabarà desenvolupant i exhibint a l’entramat urbà, al carrer, com a reflex de l’existència d’un teixit actiu jove.   

Segons ha expressat la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, “estem molt contents d’haver estat seleccionats. Amb el projecte Dansar la Ciutat establirem accions entre persones joves de la ciutat per generar vincles amb els teatres i espais culturals municipals. Dansar la ciutat és un projecte de mediació cultural l’objectiu del qual és afavorir un procés de creació que també compti amb el suport dels recursos i equipaments municipals, en què es vegin implicats diferents agents: artistes i professionals que treballen juntament amb persones joves que ballen sota l’assessorament i el suport d’una institució pública”. 

El Teatre Metropol, el Teatre Tarragona i el Teatre Auditori del Camp de Mart formen part de la Red de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de titularidad pública, una associació que compta amb 180 espais escènics d’arreu de l’Estat i que té per finalitat impulsar el sector de les arts escèniques i de la música. Entre altres, la Red esdevé el principal catalitzador del coneixement, la informació i les aspiracions dels agents que intervenen en la creació, l’exhibició, la distribució i la comunicació, col·laborant en la generació d’idees i polítiques culturals que vertebrin i millorin el sector. 

El projecte Dansar la Ciutat encara es troba en fase de construcció i des de la conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona es fa una crida a la participació dins el projecte perquè tothom que estigui interessat hi pugui col·laborar. Les persones interessades o col·lectius d’arts escèniques emergents interessats en participar o que vulguin tenir més informació poden enviar un correu a esceniques@tarragona.cat

Ves al contingut