Tarragona Jove

Presentació del llibre “Murs que parlen. Art mural a l’espai públic de Tarragona”

El dissabte 19 de febrer al matí l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, acompanyat pel conseller de Joventut, Hermán Pinedo, han presentat el llibre Murs que parlen. Art mural a l’espai públic de Tarragona, al costat dels autors que hi han estat treballant i dels artistes de les diferents entitats que han format part del projecte en els darrers gairebé 15 anys. 

Durant la presentació l’alcalde ha volgut agrair la tasca duta a terme pels tècnics de Joventut i per les entitats de la ciutat “que des del primer dia van creure en aquest projecte” i alhora ha elogiat la qualitat del llibre, “que és un compendi del que s’ha fet fins ara, però alhora un estudi de la situació actual”.  

El regidor Hermán Pinedo ha destacat també que “Joventut ha fet sempre una aposta clara per l’art urbà, que alhora significa recuperar l’espai públic per a tothom” i ha tancat amb la idea que “l’art del grafitti és joventut, és cultura i també és patrimoni i per això treballem i ho seguirem fent, de manera transversal”.  

Murs que Parlen és una iniciativa de TarragonaJove de la Conselleria de Joventut, que va néixer la primavera del 2008 amb una proposta de facilitar el tràmit de llicències i accessibilitat a l’espai públic per part d’artistes joves amb inquietuds i projecció en aquesta disciplina artística. Més endavant s’estén com a projecte de ciutat, compartit amb d’altres conselleries i transversal a nivell ciutadà. Entitats com Polígon Cultural, Laboratori visual o Künstainer, entre d’altres, n’han format part des del primer dia i han convidat artistes del territori, de la resta de l’estat espanyol i fins i tot, internacionals.  

El projecte d’aquest llibre s’emmarca en les línies d’actuació estratègiques del Pla Local Tarragona Jove 2024, de formació i experimentació; alhora que de suport a la exhibició i promoció de la creació jove. 

El llibre està disponible a diferents equipaments municipals, com l’Espai Jove Kesse i també es podrà consultar digitalment al web tarragonajove.org

Si no vau poder seguir l’acte o voleu recuperar alguna de les intervencions disposeu de l’enregistrament de la jornada AQUÍ

Imatge de la presentació. Autor: Tjerk van der Meulen 

Skip to content