Tarragona Jove

Recull de 8 pel·lícules per entendre el feminisme

Amb motiu del dia de la dona us presentem un recull de 8 pel·lícules que giren entorn a les dones, que donen visibilitat al moviment feminista i a la lluita per la igualtat de gènere.

1.-Las Sufragistas (2015)

Abans de la primera Guerra Mundial, el moviment sufragista causa fortes manifestacions a Anglaterra, mostrant la incansable lluita de les dones per aconseguir la igualtat i el dret a vot. 

2.- Una cuestión de género (2019)

Coneixem a Ruth Bader Ginsburg, la segona dona de la història en ser jutgessa del Tribunal Suprem d’EEUU. Ginsburg va canviar el curs de la història amb un cas sobre discriminació de gènere que va obrir el camí per a la igualtat en els Tribunals. 

3.- Figuras ocultas (2016)

La matemàtica afroamericana Katherine Johnson i les seves dues col·legues, Dorothy Vaughan i Mary Jackson van ajudar a la NASA en la carrera espacial. Amb els seus càlculs es va donar la primera òrbita completa a la Terra, convertint-se en les primeres dones que van poder fer-se un lloc en els seus camps, fins ara dominats per homes.

4.- Ágora (2009)

Any 391, Egipte era una província de l’Imperi Romà. Multitud de cristians ataquen la Biblioteca d’Alexandria, mentre, rere els murs, Hipàtia, una dona avançada al seu temps, astrònoma, matemàtica i filòsofa, lluita per salvar la saviesa i el coneixement del món antic emmagatzemat a la biblioteca.

5.- La Bicicleta verde, Wadjda (2012)

La primera pel·lícula d’Arabia Saudí dirigida per una dona! Wadjda té 10 anys i vol una bicicleta en una societat tan tradicionalista que fins i tot les bicicletes estan prohibides per les nenes i les dones. 

6.- En terra d’homes (2005)

Josey Aimes ha tornat al seu lloc natal de Minnesota a la recerca d’una feina. Se li ofereix una sola sortida: la mina. El treball és esgotador, però ben retribuït. La mina és un sector masculí, on les dones s’exposen a la desconfiança, fins i tot a l’hostilitat, d’un cert nombre de miners que jutgen que no hi tenen lloc i no veuen en elles més que competidores potencials. 

7.- Te doy mis ojos (2003)

Pilar fuig en plena nit de la seva casa, per refugiarse amb la seva germana. Ella és una víctima més de violència de gènere, que intenta refer la seva vida i comença a treballar com a caixera de visites turístiques on comença a relacionar-se amb altres dones. Antonio, el seu marit, emprèn la seva cerca i la seva recuperació.

8.-Erin Brockovick (2000)

Erin Brockovich, una mare soltera disposada a tot per les seves conviccions, per fer el correcte i per ajudar a qui més ho necessiten. La seva personalitat poc convencional farà que els seus inicis en un petit despatx d’advocats no siguin massa alentadors, però tot canviarà quan decideixi investigar l’estrany cas d’uns clients que pateixen una sospitosa malaltia.

Esperem que us agradi aquest petit recull de 8 pel·lícules per conmemorar el dia de la dona, amb aquests exemples de dones fortes, treballadores i empoderades.

Skip to content