Tarragona Jove

Salut i Treball les consultes més habituals a l’Oficina Jove del Tarragonès

 

Des de l’Oficina s’ofereixen diversos serveis d’atenció a la persona jove i s’organitzen tallers i formacions durant tot l’any


L’Oficina Jove del Tarragonès, gestionada conjuntament per l’Ajuntament de Tarragona, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès, ha atès en aquest primer semestre d’any 2019 un total de 1.544 consultes realitzades per 922 persones usuàries. Els serveis que han comptat amb més nombre d’atencions són el servei d’informació (que engloba l’emissió de carnets, la inscripció a activitats, etc.) seguit dels de Salut i Treball respectivament.

Com a novetat, l’Oficina compta aquest any amb la figura de la referent d’ocupació juvenil de l’Ajuntament, gràcies al finançament del SOC i el Fons Social Europeu. Mitjançant ella el jovent de la ciutat pot rebre una atenció més individualitzada i d’acompanyament cap a recursos d’inserció i formació ocupacional (en el cas de la resta de municipis de la comarca l’atenció es fa des dels diferents Punts d’Informació Juvenil mitjançant referents comarcals). A més a més entre les seves funcions es troba la de coordinació amb Centres Educatius i altres serveis de formació ocupacional i inserció laboral del territori, per tal d’evitar la duplicitat de serveis i actuacions i treballar per a un major aprofitament de recursos existents mitjançant la col·laboració i derivació entre els mateixos.

Entre les activitats habituals de l’Oficina està la d’organitzar anualment una jornada per a professionals que treballen amb i per a les persones joves, i que enguany, concretament dimecres 29 de maig, va viure la seva 7a edició. Aquesta va versar sobre “L’impacte del gènere en les persones joves”. La jornada va ser valorada molt positivament, amb la participació de 75 persones inscrites, tot i que l’interès que va despertar va ser molt més gran. Es creu adient destacar que l’èxit de la mateixa és motivat d’una banda per la temàtica que abordava la necessitat de prevenir situacions des d’una perspectiva de gènere que puguin afectar el benestar emocional del jovent i promoure la intervenció adequada a l’hora d’actuar. D’altra banda, de ben segur, és motivat per les persones convidades, entre les quals es trobava Gemma Altell de l’Associació de Drets Sexuals i Reproductius i del Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat, com els projectes que es presentaven i per últim les persones joves que van donar a conèixer les seves vivències. Aquesta va ser una part molt emotiva i alhora una novetat de la jornada: el fet de donar veu a les persones joves que donen testimoni en primera persona, en aquest cas de situacions de discriminació per motius de gènere.

A l’estiu l’Oficina mantindrà la seva activitat, que només es veurà aturada durant el mes d’agost. Fins llavors es mantenen els serveis que té l’OJ, com és el Servei de Salut on es poden realitzar consultes diverses i fer-se la prova ràpida de la Sida, el Servei de Treball amb la possibilitat d’inscriure’s a la borsa municipal de Tarragona, autoconsulta d’ofertes de feina i la inscripció a la Garantia Juvenil i també l’atenció personalitzada amb la referent d’ocupació juvenil. A més a més, des del servei d’informació la gestió de carnets d’alberguista, el carnet internacional d’estudiants i de professors i professores, etc.

L’horari de l’Oficina en horari de matí és de dimarts a dijous de 9 a 14h i divendres de 9 a 13h i els dimarts i dijous també en horari de tarda de 16:30 a 19h. Per demanar hora o rebre més informació es pot trucar al telèfon 977251873 o anar presencialment a la seva seu a la Pça. Imperial Tárraco, 1 de Tarragona.

Skip to content