Tarragona Jove

Santa Tecla 2021

Del 15 al 24 de setembre torna la Festa Major de Tarragona


SANTA TECLA 2021

Com cada final d’estiu Tarragona es prepara per viure els dies més intensos de l’any. Del 15 al 24 de setembre la ciutat s’omple de festa i combina durant deu dies actes tradicionals, espectacles d’artistes vinguts d’arreu i activitats promogudes pel ric teixit social. El programa és variat i s’estructura a partir d’unes activitats que es mantenen fixes en cada edició i que configuren la seqüència ritual de les festes.

Aquest any es commemora que fa 700 anys —el 17 de maig de 1321, segons la data que ha estat popularment més acceptada—, la nostra ciutat es va vestir de gala per rebre l’arribada del braç de Santa Tecla. La relíquia, procedent d’Armènia, va ser acollida aleshores per una professó extraordinària, amb la participació de diferents gremis i la presència, entre d’altres, del rei Jaume II.

El projecte Santa Tecla 700, amb la participació del Departament de Joventut i Cooperació, s’ha proposat d’aprofitar el setè centenari d’aquesta fita, clau per comprendre la història de la nostra festa major, per conjugar tradició i modernitat a partir de quatre eixos bàsics: reflexió, divulgació, grans espectacles i creació local i participativa.

Al llarg de Santa Tecla de 2021 i fins al setembre de 2022, quan es preveuen les actuacions de gran format, s’han programat un seguit d’activitats, amb la complicitat d’associacions, gremis, creadors, institucions i empreses, que ens ajudaran a ressaltar el talent tarragoní i a mirar cap enrere per projectar la Santa Tecla del futur.

Des de Tarragona Jove us animem a participar de la Festa Major.

+ info i reserves aquí

Skip to content