Tarragona Jove

Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol

El 15 de novembre és el “Dia Mundial sense Alcohol”. Un any més, des de la Subdirecció General d’Addiccions, VIH, ITS i hepatitis víriques organitza, per desena vegada, la Setmana de sensibilització sobre els riscos del consum d’alcohol, del 14 al 20 de novembre de 2022. 

Aquest any, inicien una nova Acció comunicativa “PER A UNA BONA SALUT EMOCIONAL, MENYS ALCOHOL ÉS MILLOR”  amb l’objectiu de sensibilitzar la població en relació amb els beneficis que comporta beure menys alcohol per a la salut emocional.

Com a eix central es vol posar èmfasi en el fet que la salut emocional es veu compromesa amb la ingesta d’alcohol i que l’alcohol no és un bon aliat davant de les situacions estressants, decebedores o angoixants. En comptes de consumir, és important buscar suport en la família i les amistats i adoptar dinàmiques que ens ajuden a estar millor. I si és necessari cal buscar suport professional.

L’alcohol és responsabilitat de tothom, i aquesta responsabilitat també comença per un mateix. És rellevant conèixer i valorar l’estat de la salut emocional i per fer-ho comptem amb l’aplicació GestioEmocional.Cat que ofereix recursos i eines per a l’avaluació i la millora de la salut emocional, així com accés a recursos professionals.

En l’àmbit de l’atenció primària, i en el marc de “Suma Salut” (espai que integra els programes de prevenció i promoció de la salut a l’atenció primària), s’ha desenvolupat un material contextualitzat en el moment actual, per reduir el consum perjudicial de l’alcohol: “BEU MENYS ALCOHOL I COMENÇA A SUMAR”. 

Una de les estratègies clau d’aquesta iniciativa, on Catalunya és pionera, és facilitar l’accés al cribratge, la intervenció breu i el tractament especialitzat, a través del programa Beveu Menys dissenyat per a millorar la prevenció del consum de risc de les persones ateses als centres de l’atenció primària a partir de la formació per iguals dels professionals, la potenciació d’una xarxa de referents (XaROH), la millora de la coordinació i la derivació amb la xarxa especialitzada.

+ info

Skip to content