Tarragona Jove

‘SPAM!’ impacta al barri de Sant Pere i Sant Pau

Es tracta d’una iniciativa promoguda entre l’Institut de Sant Pere i Sant Pau, la Xarxa de Centres Cívics i la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona.

Aquest dissabte, 1 de juny, va tenir lloc al barri de Sant Pere i Sant Pau una intervenció plàstica que ha causat sensació entre el veïnat. SPAM! Sant Pere i Sant Pau Art Mural va iniciar els primers passos el passat mes d’abril amb tres tallers a l’institut i amb l’aparició de diferents marques “SPAM” a les caixes d’enllumenat elèctric del barri.

El carrer compartit entre el centre cívic i l’institut ha ofert el seu paviment i voreres per aplicar un riu cromàtic que uneix els dos equipaments de funcionalitat i socialització jove. Un enllaç entre dos espais de presència juvenil per reforçar els recursos i serveis que s’hi estableixen de forma coordinada.

Tant els tallers com l’aplicació de l’obra han estat conduïts i tutoritzats per l’artista Pere Grané. El jovent participant ha optat per un flux de línies pintades dels colors de la bandera LGTBI per reivindicar i posar en relleu les diversitats sexuals.

Durant el mes de maig, més de 25 joves han format part dels quatre tallers d’art mural realitzats al centre cívic i que han donat peu a un treball participatiu i de decisió jove activat un potent procés de transformació.

Joves, espai públic i art urbà són els tres elements connectats i de funcionalitat metodològica que han pretès generar canals discursius i de participació al barri partint de l’opinió de la gent jove.

Aquest projecte d’intervenció plàstica i expressiva fixa especialment l’òptica juvenil per posar en valor qualsevol de les maneres de sentir-se jove al barri. I a la vegada, recollir-ne també tota impressió i percepció del fet de ser jove com a individu d’igual a igual entre la seva comunitat.

La consellera de Joventut i Centres Cívics en funcions, Ivana Martínez, apunta que aquest projecte s’erigeix amb una intencionalitat de connexió entre l’institut i el centre cívic per tal de confiar-los “línies de treball conjunt que s’activin des dels diversos espais educatius, formals i no formals, i es mantinguin de forma permanent en el temps lliure, dotant-lo de sentit educatiu i transformador”. Segons Martínez, tal com assenyalen les noves perspectives de renovació pedagògica, “cal invertir en idees com l’educació a temps complert, la qual és beneficiosa pel desenvolupament personal i comunitari de la persona jove”.

Skip to content