Tarragona Jove

Tarragona Jove celebra també el 28J

Des del Servei Municipal de Joventut ens sumem als actes del Camp de Tarragona del 28J Dia Internacional de l’Orgull LGTBI.

Dintre del marc del 28J, Dia Internacional del Orgull LGTBI, des de Tarragona Jove organitzem un seguit de tallers i activitats amb un clar protagonisme del col·lectiu, ja que són les entitats les encarregades d’escollir les temàtiques i també de coordinar tant les activitats com a les persones encarregades de conduir-les.

Una de les entitats amb les que més col·laborem és el Col·lectiu H2O (Gais, Lesbianes, Bisexuals i Transsexuals del Camp de Tarragona), la qual ha organitzat aquesta primavera fins el dimecres 22 de Juny les Tardes LGTBIQA+, una activitat que ha acabat resultant en una unió amb una altra activitat que es deia Cafè Lila, la qual organitzava el Col·lectiu Fridas. En aquestes tardes, s’ofereix un espai de trobada per les persones joves que s’identifiquen amb el col·lectiu LGTBIQA+ i amb el feminisme, i que poden tenir dubtes o demandes. A part aquestes quedades busquen que l’Espai Jove Kesse esdevingui una zona segura per totes les persones i pugui convertir-se en un entorn on fer xarxa.

Un altre taller, que també té lloc el dimecres 22 de Juny en aquest cas més ben aviat cultural, són els Fanzines LGTBIQ+ i Feministes a càrrec d’Helena Femina, que en aquest cas, busquen a través de l’art que les persones joves puguin empoderar-se alhora que ser capaces d’expressar els seus sentiments, dubtes, orientació sexual i emocions. Tot això a través de la creació artística de Fanzines, que no és més que una revista feta i autoeditada que des del mateix taller mostren com fer-ho i quines són les possibilitats que ofereixen.

Aquests dos tallers que es fan dimecres encapçalen la programació del dia la qual el protagonisme va adreçat a aquests dos col·lectius: per una banda Fridas amb el seu component feminista i H2O amb el component LGBTIQ+ protagonitzaran la tarda del 22 de Juny en un especial acte de cloenda de les activitats fetes amb aquest propòsit durant tota la primavera i emmarcant-se ja amb el conjunt d’esdeveniments que es faran arreu de tot el territori en la setmana de 28J.

L’últim taller té un component musical basat en Madonna, on a la seva cançó Vogue va usar un element d’expressió QUEER que va aparèixer els anys 80 entre les comunitats negres i llatines de Nova York. Al taller de Vogue, protesta i expressió LGTBIQ+, que es fa a l’Espai Jove Kesse le dimecres 29 de Juny s’explica què és el Vogue i quina ha estat la seva rellevància com una eina de lluita pel sector LGTBIQ+ durant tots aquests anys de reinvindicació, i sobre tot d’orgull.

L’Espai Jove Kesse és un espai segur de referència pel sector LGTBIQA+ a Tarragona. Si vols descobrir com ets i ho vols fer en un espai lliure de prejudicis i incomoditats, Tarragona Jove te l’ofereix més a prop que mai.

Skip to content