Tarragona Jove

Tarragona es bolca en el Mes de la Salut Mental amb activitats obertes a la ciutadania

És la tercera edició d’aquesta iniciativa que pretén sensibilitzar, donar eines als professionals i millorar la qualitat de vida de les persones que conviuen amb una malaltia mental i les seves famílies 

L’Ajuntament de Tarragona, a través de les conselleries de Diversitat Funcional i Discapacitats, Promoció de la Salut Pública, i la col·laboració d’altres departaments, entitats i empreses, ha presentat aquest dijous el programa d’actes del Mes de la Salut Mental que enguany arriba a la tercera edició i que, com cada any, és amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental, el 10 d’octubre.

El programa ofereix enguany un total de 54 activitats gratuïtes i obertes a tota la ciutadania que es duran a terme els mesos d’octubre, novembre i part del desembre.

Es tracta de xerrades, jornades, presentacions de llibres, exposicions, obres de teatre, monòlegs, curtmetratges i art mural; i, com en les darreres edicions, la majoria de les activitats són iniciatives de nombroses entitats i institucions del territori.

Una de les activitats destacades que es realitzarà serà la III Jornada Parlem de Salut Mental: Eines pel benestar emocional dels equips professionals en salut mental que tindrà lloc el 17 d’octubre de 9 h a 14 h al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau.

El conseller de Joventut, Guillermo García, ha afegit com de gran és “la importància de tot el treball que es fa en l’àmbit de la salut mental, una problemàtica que, tot i que ve de lluny, es va fer més visible durant la pandèmia de la Covid-19”. També ha remarcat que “des de la conselleria de Joventut aquest treball és una prioritat i per això estem molt satisfets de col·laborar en el Mes de la Salut Mental oferint activitats com són tallers de gestió emocional i nutrició coordinats amb l’Institut Català de la Salut; la sessió Una mira a través del curtmetratge i el projecte Joves Prosalut”. El conseller ha recordat que més enllà d’aquest programa, de la conselleria de Joventut “s’ofereixen diferents espais i accions d’acció directa a les persones joves relacionats en l’àmbit de la salut mental”. 

Podeu consultar la programació a d’aquest Mes de la Salut Mental des d’aquí

Ves al contingut