Tarragona Jove

Tarragona Jove es suma al programa Apropa Cultura

Aquest dimarts 17 de gener, representants de les entitats socials de Tarragona han assistit a la presentació de les activitats del programa Apropa Cultura del primer semestre del 2023 que ofereixen els Teatres de Tarragona, Tarragona Jove i CaixaForum Tarragona. Tarragona Jove es suma per primera vegada a Apropa Cultura amb la programació cultural i educativa que oferim a l’Espai Jove Kesse i a l’Espai Jove la Palmera.

L’Ajuntament de Tarragona ha impulsat de nou la col·laboració amb el programa Apropa Cultura amb l’objectiu de facilitar l’accés a la seva programació a les persones en situació de vulnerabilitat. Gràcies a aquest programa, s’ofereixen localitats de bona ubicació i fàcil accés als Teatres municipals i als Espais Joves a grups socials provinents de col·lectius vulnerables, associacions de familiars i entitats de l’àmbit de la salut.

Cal recordar que totes les entitats socials que treballen amb col·lectius en situació de vulnerabilitat es poden registar gratuïtament a Apropa Cultura i gaudir de descomptes en les activitats que ofereixen tots els equipaments adherits a aquest programa.

Apropa Cultura, una porta a la inclusió

Apropa Cultura és un programa que neix l’any 2006 amb la voluntat de millorar la vida de les persones en situació de vulnerabilitat a través de la cultura. L’accés a la cultura és un dret, dignifica la persona i normalitza la seva inclusió plena a la societat. El programa es basa en un portal únic de reserves d’espectacles culturals pel sector social, per facilitar la tasca dels professionals en el moment de fer la tria, selecció, reserva d’espectacles i preparació de la sortida.

Cada temporada, Apropa Cultura centra els esforços a donar visibilitat a col·lectius concrets i precisament el curs 22-23 s’apropa a les persones en situació de sense llar a través de la campanya #LaLlardeTotes. Per això, a Tarragona s’està treballant amb les entitats socials que formen part de la Xarxa d’Atenció Integral de Persones Sense Llar de Tarragona a través de l’Insitut Municipal de Serveis Socials de Tarragona. 

En l’actualitat, a Apropa Cultura participen de més de 160 equipaments culturals (teatres, auditoris, festivals, museus i espais singulars) a 45 municipis d’arreu de Catalunya. Pel que fa als beneficiaris del programa, 2.800 centres socials de Catalunya estan registrats al programa i poden gaudir d’una oferta cultural molt diversa que inclou música, teatre, dansa, circ i visites i activitats a museus. Recentment s’ha extès el programa a Baleras i Madrid. 

Des de mes de novembre, Apropa Cultura compta amb un servei de mediació a la demarcació de Tarragona per tal d’aprofitar la proximitat per treballar amb les entitats socials i els equipaments del territori. 

Ves al contingut