Tarragona Jove

Tarragona Jove radia la seva activitat de Primavera escampant-la per tots els racons de la ciutat

Torna també el Casal x Setmana Santa del 21 al 28 de març

Les inscripcions pel Casal x Setmana Santa començaran aquest dijous 7 de març mentre que les inscripcions per la temporada de Primavera s’iniciaran el 14 de març.


La Conselleria de Joventut presenta la programació Primavera Jove 2024, feta amb la complicitat i col·laboració de més de 30 entitats i col·lectius de la ciutat i suma un total de 74 propostes.

El tret de sortida de les activitats de primavera serà amb el Casal x Setmana Santa que es realitzarà del 21 al 28 de març. Les propostes estan dirigides a joves de 12 a 35 anys  i n’hi ha amb inscripció prèvia i d’altres obertes, que conviden a participar-hi lliurement i a conèixer tot el que es duu a terme a l’Espai Jove Kesse i també per diferents racons i espais de la ciutat.

El conseller de Joventut, Guillermo García de Castro, ha presentat aquest matí el detall del programa que s’allargarà fins al 22 de juny, i ha destacat la gratuïtat un cop més de les propostes així com el treball transversal tant interdepartamental com amb les entitats i els col·lectius, que fan cada cop més ric el ventall de les ofertes”.

García de Castro també ha ressaltat que “en aquesta ocasió, Tarragona Jove radia la seva activitat escampant-la i descentralitzant-la per tots els racons de la ciutat”. D’aquesta manera, a banda dels espais pròpiament joves, també acolliran activitats tots els Centres Cívics de la ciutat, diferents espais patrimonials o el mateix espai públic.

D’aquesta manera, aquesta Primavera inclou fins a 30 activitats repartides fora de l’Espai Jove Kesse i de l’Oficina Jove. Hi haurà activitats lúdiques, educatives i culturals al Centre Cívic de Sant Salvador, Torreforta, Bonavista i Sant Pere i Sant Pau. També Enigmes Nocturns per descobrir misteris i llegendes de la Tàrraco romana dins dels actes de Tarraco Viva; espais de formació en l’àmbit de l’esport i la salut en diferents espais públics de la ciutat; el Teatre Tarragona serà escenari d’una nova edició de la Mostra de Teatre Jove; o finalment, el cicle Climactives, que es presentarà més endavant, inclourà propostes per tota la ciutat per tal de sensibilitzar i conscienciar en aspectes de sostenibilitat i canvi climàtic.

Gairebé 10.000 places ofertades en la Primavera Jove

En total, la Primavera Jove 2024 ofereix 9.800 places. Un cop més arriba farcida de fins a 13 aules setmanals en diferents àmbits d’interès per a les persones joves com ara teatre, dansa, cuina, japonès, aprendre a estudiar, etc.

Dins l’àmbit del treball i l’educació, destaca el pack de monitoratge on en un temps rècord es podran aconseguir els quatre certificats per treballar en el món del lleure educatiu amb el curs de dinamitzadors/es d’activitats de lleure infantil i juvenil, el curs de manipulació d’aliments, curs de monitor/a de menjador i el de monitor/a de transport escolar coorganitzats amb la Cambra de Tarragona i la Fundació Siurana que es realitzaran a l’Espai Jove Kesse.

També es podrà participar de diferents tallers per aconseguir habilitats socials i competències per la cerca de feina que es realitzaran en diferents espais com els Centres Cívics de Sant Salvador i Bonavista i a l’Espai Jove Kesse.

En l’àmbit de la salut, Tarragona Jove continua amb l’aposta pels espais de benestar emocional com són l’aula setmanal de benestar emocional, els tallers monogràfics de benestar emocional impulsats conjuntament entre l’Oficina Jove del Tarragonès i l’Institut Català de la Salut i el servei de suport emocional Kesse t’escolta, d’atenció individualitzada a través de whatsapp.

Referent a formació per a professionals que treballen amb joves, el servei de salut de l’Oficina Jove del Tarragonès proposa la 11a jornada de salut enguany focalitzada a “l’esport com a eina interseccional”com a peça clau en l’acompanyament de les persones joves en el seu dia a dia, que es realitzarà el divendres 31 de maig a l’Espai Jove Kesse.

El Cultura Kesse tornarà a oferir una desena d’actes i espectacles a més de 4 exposicions, amb accions incloses dins del 29è festival Dixieland, el 18è Festival Internacional Teatre Màgic o el concert final de la plataforma VOCAB, dedicada a impulsar nous talents de la música urbana en català.

Destaca l’exposició i les activitats paral·leles de “Fent equilibris sobre un fil de llum”, la proposta d’exposició de l’arquitecte Xavier Trobat que mostra les pintures, escultures, llibres i altres escrits que ha realitzat ens els darrers gairebé 20 anys i que es podran veure del 18 de juny a l’1 d’agost a l’Espai Jove Kesse.

La programació, dinamització i difusió de les activitats compta amb el finançament del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad (Plan Nacional Sobre Drogas) en el marc del projecte Conecta 3 programa para la prevención, sensibilización y promoción de la salud en contextos de educación, cultura y comunidad que s’impulsa des de les Conselleries de Salut Pública, Igualtat i Joventut.

A partir d’avui ja es pot consultar tota la informació a www.tarragonajove.org i també s’ofereix suport presencial i telefònic des de l’Oficina Jove o l’Espai Jove Kesse.

Roda de premsa realitzada pel Conseller de Joventut Guillermo García de Castro, la tècnica de programes de joventut, Georgina López i el Coordinador de l’Espai Jove Kesse, Isaac Fernández.

Skip to content