Tarragona Jove

Tarragona Sona Flamenc

Tarragona Sona Flamenc

Després de la darrera edició caracteritzada pel seu format híbrid a causa de la pandemia de la Covid-19, el Festival Tarragona Sona Flamenc torna enguany reprenent al 100 % la presencialitat. Del 18 de març al 3 d’abril, Tarragona viurà una 4a edició, que comptarà amb 24 activitats que combinen ball, teatre, música, activitat divulgativa, formativa i participativa, tota entorn el món del flamenc.

A l’Espai Jove Kesse oferirem:

Fronterazul

El projecte Fronterazul neix fa gairebé una dècada. Als seus concerts tant hi podem escoltar un estàndard jazzístic com una buleria, una soleá o uns tangos, passats pel seu filtre creatiu, com la seva música original.
La complicitat entre aquests dos músics fa que el seu directe més íntim sigui sempre diferent i fresc, carregat d’improvisació i energia, que mai deixa el públic indiferent.
Fitxa artística
Manuel Carmona: guitarra flamenca i efectes
Samuel Garcia: violí, fiscorn i trompeta

En directe a tarragonajove.org/streaming

Què: Música

Quan i on: 18/03/2022 de 20:00 a 21:30 h a l’Espai Jove Kesse

Preu: Gratuït

Organitzat per l’Ajuntament de Tarragona

Mayte Martín: Curs de flamenc per a neòfits (primera sessió)

L’Espai Jove Kesse esdevindrà una improvisada aula de flamenc on la cantaora Mayte Martín compartirà coneixements i eines per ajudar els nous aficionats a comprendre i apreciar els secrets de l’art jondo.
Martín, considerada una de les veus més respectades del flamenc, amb aquest projecte pretén transmetre la seva experiència personal i proporcionar les eines i claus necessàries per apreciar les característiques expressives i musicals dels diferents pals, les principals obres clàssiques i les aportacions personals de les grans figures de tots els temps.
El curs, que tindrà una durada de vuit hores, s’impartirà durant dos dies. Al final del curs es lliurarà un CD recopilatori amb les principals obres de flamenc clàssic interpretades pels cantaors i els guitarristes més importants dels últims cent anys. Un regal per als sentits.

Què: Dansa, Cursos i tallers

Quan i on: 26/03/2022 17:00 a 21:00 h a l’Espai Jove Kesse

Preu: 60 €

Venda d’entrades i inscripcions: entrades.tarragona.cat

Organitzat perMayte Martín i Ajuntament de Tarragona 

D’entre els plats forts de la programació, destaca la bailaora Inés Rubio, que portarà al Teatre Tarragona el seu espectacle De la tierra. El mateix Teatre Tarragona acollirà també la cia. Beatriz Higueras i el seu espectacle de dansa FlamencoLife 2.0. Tot un recorregut per alguns dels pals més flamencs a través dels seus tres codis essencials: el ball, el toc i el cant. 

Sota la dirección del tarragoní Marc Chornet, arriba també Bodas de Sangre, l’obra més famosa de Federico García Lorca amb la qual l’autor dibuixa una crítica moral de l’Espanya del seu temps. D’entre els intèrprets, destaquen bailaors de renom com Jesús Blanco. 

El Teatret del Serrallo i la sala Zero també repetiran com a escenaris del Tarragona Sona Flamenc. Enguany ho faran amb espectacles com el musical d’Ana Brenes Camino, tot un monòleg musical i un passeig metafísic per l’imaginari de l’artista explicat a través dels pals flamencs; i el concert de Maruja Limón.

La Herreria, un altre dels escenaris habituals del certamen, acollirà actuacions com el tablao de José Manuel Álvarez, director i artista que hibrida el flamenc amb altres llenguatges del cos i reivindica la rumba com a dansa social i festiva per fer comunitat.  

Tota la informació aquí.

Skip to content