Tarragona Jove

Vuit artistes intervenen als centres de transformació elèctrica

L’Ajuntament de Tarragona promou el projecte amb el suport d’Endesa i la coordinació de Polígon Cultural

 La iniciativa s’emmarca en el projecte ‘Murs que Parlen’, que en els darrers deu anys ha gestionat més de 80 propostes d’intervenció plàstica

 

Les conselleries de Joventut, Neteja Pública i Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, amb la coordinació de l’associació tarragonina Polígon Cultural, han engegat el projecte ‘Ciutat Transformadora’, una iniciativa que dona continuïtat al programa municipal Murs Que parlen, iniciat el 2008.

L’objectiu del projecte és intervenir amb obres artístiques a diferents centres de transformació elèctrica d’Endesa repartides pel territori, revertint el seu impacte estètic en els espais públics i generant una reflexió al voltant de la ciutat.

Els vuit projectes becats per l’Ajuntament de Tarragona proposaran una reflexió sobre algun dels objectius de l’agenda de desenvolupament sostenible 2030 de les Nacions Unides. El seu desenvolupament tindrà lloc en dues fases, la primera s’està desenvolupant del 10 al 16 de juny i la segona del 24 a 30 de juny de 2019.

Respecte a edicions anteriors s’ha duplicat el nombre d’artistes participants (fins a 8), pujant també el nombre d’entitats que hi donen suport i col·laboren. Les zones de la ciutat on s’ intervindran són Parc Riu Clar, Tarragona Centre, Llevant, Sant Pere i Sant Pau, Sant Salvador i La Móra.

ELS ARTISTES

En l’edició d’aquest any participen vuit artistes presents en el panorama internacional i local. D’aquests, quatre han estat seleccionats per convocatòria pública i la resta sota el comissariat de Polígon Cultural. Tot el procés es pot veure reflectit als webs www.poligoncultural.com i www.tarragonajove.org.

Com en altres ocasions ha primat la qualitat dels treballs i la trajectòria dels artistes, tenint en compte altres criteris com la diversitat d’estil, la paritat de gènere o la procedència. Els vuit artistes participants i les seves zones d’intervenció són les següents:

  • Reskate Studio – av. roma, 17
  • Alba Bla – c. Baix Empordà, 1
  • Annaimiquel – c. Baixada Beneficiència, 22
  • Adrià Batet – parc plaça Miramar
  • Dafne Tree – c. Covadonga, 8
  • Slim – c. Mas de Menció
  • Btoy – av. Estanislau Figueras, 59
  • Pascual Arnal – av. dels Pins, 14
Skip to content