Tarragona Jove

12 d’Agost, Dia Internacional de la Joventut

Logotip del 12 d’Agost, Dia Internacional de la Joventut

L’objectiu del Dia Internacional de la Joventut 2022 és amplificar el missatge que és necessari actuar en totes les generacions per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i no deixar enrere a ningú


La discriminació per edat és un problema insidiós i sovint sense adreça en salut, drets humans i desenvolupament, i té repercussions tant en les poblacions més grans com joves de tot el món. A més, l’edatisme s’interseca regularment amb altres formes de biaix (com el racisme i el sexisme) i afecta les persones de maneres que els impedeixen arribar al seu ple potencial i contribuir integralment a la seva comunitat.

L’Informe Global sobre l’edatisme publicat per les Nacions Unides al març de 2021 destaca que, malgrat la falta de recerca, els joves continuen informant de barreres relacionades amb l’edat en diverses esferes de les seves vides, com l’ocupació, la participació política, la salut i la justícia. L’informe també identifica les intervencions intergeneracionals com una de les tres estratègies clau per a abordar l’edatisme. Les activitats intergeneracionals també poden conduir a un major sentit de connexió social i reforçar la solidaritat intergeneracional.

La solidaritat entre generacions és clau per al desenvolupament sostenible. A mesura que naveguem el tercer any de la pandèmia de COVID-19, és especialment important reconèixer i abordar aquestes barreres relacionades amb l’edat per “construir millor”, d’una manera que aprofiti les fortaleses i el coneixement de totes les generacions.

Més informació aquí

Font: Departament de Joventut Generalitat de Catalunya

Skip to content