CULTURA KESSE. Nit d’angoixes i temors – Torn 2

Els nous youtubers Oscar y Andrés estan disposats a triomfar amb un vídeo especial de Halloween. Aniran a riure una estona, però no tenen ni idea de què els presenta la nit… somnis i realitat, angoixes i pors, es barrejarà tot en un moment. Aconseguiran gravar el seu vídeo? O és quedaran per sempre entre les ombres?

CULTURA KESSE. Nit d’angoixes i temors – Torn 1

Els nous youtubers Oscar y Andrés estan disposats a triomfar amb un vídeo especial de Halloween. Aniran a riure una estona, però no tenen ni idea de què els presenta la nit… somnis i realitat, angoixes i pors, es barrejarà tot en un moment. Aconseguiran gravar el seu vídeo? O és quedaran per sempre entre les ombres?

Aula de pintura creativa

Mitjançant tècniques a l’aigua, com l’acrílic i l’aquarel·la, es podran aprendre els diferents usos que aporta cada tipus de pintura i veure els diversos efectes i acabats que ofereix cadascuna. Aquestes tècniques no requereixen un gran domini per veure resultats gratificants i enriquidors que t’obriran les portes per tal de poder seguir experimentant pel teu compte.

LA CÀPSULA SOTERRADA. Enigma

L’última excavació a la Vila-mausoleu de Constantí, a Centcelles, ha deixat al descobert una càpsula estranya. Prové del passat? Del futur? De l’espai exterior? La comunitat científica creu que la seva obertura donarà resposta al misteri, però… què hi haurà dins? Cal desplegar un equip d’especialistes a la zona per resoldre el misteri al voltant de tot plegat.

LA GRIP U. Còmics visionaris

Traurem a la llum còmics i vinyetes passades on, ja de forma premonitòria, es tractaven i s’anunciaven períodes de pandèmies, epidèmies, virus i contagis. Recordarem clàssics com Astèrix acompanyat de Bacilus, Mortadelo i Filemón, entre personatges com el professor Saturnino, Bacterio i Ofèlia…

TOT ÉS MENTIDA, NO PASSA RES Històries pandèmiques a cau d’orella

Les pandèmies, les epidèmies circulen de pressa, però també generen notícies, llegendes, creences i històries. La por fa que la majoria de la gent consideri viables o creïbles coses que en un altre moment no passarien de xafarderies. Farem un tomb per a conèixer com diferents poblacions a diferents llocs del món han gestionat la comunicació i literatura de la manera més cretina possible, font de xenofòbia, racisme, sexisme, classisme i una pila de discriminacions que arriben fins a nosaltres pandèmicament.* Inscripcions a bptarragona.cultura@gencat.cat o 977240331

CRIMS. Com es narra un crim?

L’escriptor i director Carles Porta ens explicarà com van ser els seus inicis en la investigació periodística i quins han estat els reptes i aprenentatges amb que s’ha anat trobant al llarg de la seva trajectòria com a narrador de crims reals. Explicarà quines són les claus per a la documentació i narració del gènere del true crime basant-se en els casos que ha treballat i exposarà la seva visió per orientar a futures generacions de periodistes.
*podeu seguir l’acte en directe per www.tarragonajove.org/streaming

EMMASCARADES. Creació i confecció

Taller de disseny i confecció de mascaretes del tot creatives les quals podràs combinar amb les teves peces de roba més apreciades o plantejar models divertits i atractius.