Tarragona Jove

LA CIUTAT A CAU D’ORELLA | OBLIDADES. El camí de la memòria

Dissabte 18 de desembre de 2021 | 12 h
PLaça del Pallol (Antiga Audiència)
| Gratuït amb inscripció prèvia | +12 anys

Places exhaurides. Apunta’t a la llista d’espera i si tenim alguna baixa o ampliem, t’ho farem saber!


Ruta-itinerari interpretada per un conjunt d’actrius i ballarines convocades exclusivament per aquesta ocasió. Un homenatge a les dones que van morir al convent-presó de les Oblates de Tarragona a causa de les dures condicions carceràries i a l’única dona afusellada a la ciutat durant la repressió franquista, Elisa Cardona.

*Amb la participació de:

Tecla Martorell, autora dels textos

Montse Sans (Fòrum de Tarragona per la Memòria)


*Ho coorganitza: Fòrum de Tarragona per la Memòria, Biblioteca Pública de Tarragona, La Imperfecta Dansa, La Faixsula, Nebulosa Teatre i Meraki Teatre.

EL CICLE CIUTAT A CAU D’ORELLA

El cicle de llegendes i oralitat “La ciutat a cau d’orella” està coorganitzat entre la Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona, la Biblioteca Pública de Tarragona (Generalitat de Catalunya), l’Arxiu del Folklore de la URV i l’Escola de Lletres de Tarragona amb la col·laboració i participació de la comunitat educativa ILEC Tarragona.

Tothom coneix la història escrita de Tarragona: el passat gloriós romà, la desfeta de l’any 1.000, la guerra del francès… Però què en sabem d’aquelles històries que no s’expliquen als llibres? Rumors que corren de boca a orella i que esdevenen un element més del nostre dia a dia, experiències que sobrepassen els límits del temps i l’espai i creixen en l’imaginari col·lectiu coma  referents de la ciutat quotidiana. Un cicle que aplega la història oral en un seguit de propostes que contenen des d’activitats lúdiques, participatives i nocturnes fins a plantejaments més tècnics i reflexius. Tot plegat per donar forma i paraules a la Tarragona de tots i totes, la que construïm amb el nostre dia a dia.

LA PRESÓ FÍSICA I LA INTERIOR, 9ena edició

Pensar en presó és sinònim de reclusió. Si intentem definir la paraula presó, resulta fàcil pensar en masmorres i murs de pedra amb parets plenes d’humitat, però, sobretot, en la sensació d’estar reclòs, perdut, desorientat i a la mercè del temps. Som encara en una pandèmia en la que la majoria de nosaltres hem experimentat una mena d’empresonament personal a nivell d’emocions, però físic al mateix temps durant el confinament.

Aquesta 9a edició del cicle de llegendes urbanes La Ciutat a Cau d’Orella pretén fer un recorregut per diversos espais de la nostra ciutat que van ser presons i, al mateix temps, conèixer les històries i llegendes que giren al voltant d’aquestes. També descobrirem la paraula presó en totes les seves expressions. Des de l’espai físic que es defineix com a presó, fins a les presons personals i els límits que ens posem: la presó física i la interior.

*Ho coorganitza: Biblioteca Pública de Tarragona (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya) / Servei Municipal Tarragona Jove (Ajuntament de Tarragona) / Arxiu de Folklore (Universitat Rovira i Virgili) / Escola de Lletres de Tarragona (Associació Tarragona Literària)/ Arxiu del Port de Tarragona  *Hi col·labora: Museu d’Història de Tarragona

*és obligatori l’ús de mascareta i respectar les mesures fixades sobre distàncies interpersonals, higiene i neteja. *per participar a les activitats programades cal reservar entrada i/o inscripció a www.tarragonajove.org

INFORMACIÓ DE L’ACTE O DIA D’INICI DE L’ACTIVITAT
Ds. 18 de desembre
12 h
Antiga Audiència
(Plaça del Pallol)
Gratuït amb inscripció prèvia
A càrrec de:
Tecla Martorell, Montse Sans, Raquel Rodriguez, Ingrid Ventura, Mireia Gonzalez, Anna Blanc, Raquel Méndez i Júlia Miralles

Venda on-line tancada
Skip to content