Tarragona Jove

12 camps de treball a les comarques del Camp de Tarragona

La Generalitat programa una dotzena de camps de treball per a joves a la demarcació amb grups reduïts. Com a novetat destaca el que es farà al barri tarragoní del Serrallo perquè joves d’arreu del país aprenguin la professió de muralista.


El Camp de Tarragona torna a acollir  aquest estiu 12 camps de treball i posa en oferta 200 places per a joves de Catalunya. La directora general de Joventut, Laia Girós, ha presentat avui a Tarragona tota la proposta  lúdica a les comarques tarragonines, que recuperen el mateix nombre de camps de treball que el 2019.  Enguany, però,  s’ha optat per fer-los tots en la modalitat de joves catalans i no n’hi haurà cap d’internacional per la incertesa de la situació pandèmica.

La directora general de Joventut, Laia Girós, s’ha desplaçat avui al barri tarragoní del Serrallo  per presentar una de les novetats dels camps de treball a les comarques tarragonines, el camp de treball “Brigada de colors”. Acompanyada del delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, del regidor de Joventut a l’Ajuntament de Tarragona, Hermán Pinedo, i del director de l’àrea social Combinats -l’entitat que gestiona “Brigada de colors”-, Jordi Collado, ha posat en valor el conjunt de l’oferta que durant els mesos d’estiu s’oferirà als joves d’arreu de Catalunya  i la importància  d’aquesta, no només pels joves que hi participen sinó també per les associacions del territori que les promouen i pel retorn a la societat  amb la tasca que s’hi desenvolupa. “No només parlem d’esbarjo sinó també d’aprenentatge. Parlem de joves implicats i solidaris que volen conèixer la realitat del país,  parlem de la recuperació del patrimoni i d’un impacte positiu al lloc on es desenvolupa“, ha destacat Girós. 

Per la seva part el delegat del Govern, Òscar Peris,  ha remarcat la importància de dur a terme una activitat, els camps de treball, més necessària que mai pel col·lectiu  de joves, amb  interacció i convivència  reduïda a mínims durant la pandèmia. “Cal posar en valor que l’any passat es van poder mantenir els camps de treball tot i el context i cal celebrar que enguany es recuperi l’oferta del 2019 amb 12 camps de treball, tres dels quals són novetat al territori“, ha  dit el delegat del Govern. 

Els camps de treball estan destinats a joves de 14 a 17 anys i enguany, per adaptar-se al context Covid, s’ha reduït el nombre de persones per grup, que serà d’entre 12 i 20, per facilitar unitats estables de convivència i grups estables amb un monitor. Els camps tenen una durada de 15 dies i un preu de 199 euros per participant. La Direcció General de Joventut aporta 94.770 euros als camps que es fan a la demarcació de Tarragona. Els camps concrets els organitzen diferents entitats gestores del territori i compten tots amb la col·laboració dels respectius ajuntaments.

Del total de 12 camps, n’hi ha vuit de medi ambient, un  de cultural i tres de patrimoni.

Novetats d’aquest estiu
Del total de l’oferta lúdica hi ha tres camps de treball que són novetat i 9 que tenen continuïtat. Entre les novetats hi ha el camp de treball “Brigada de colors” que es durà a terme al Serrallo i a la Part Baixa de Tarragona. El camp, gestionat per l’entitat Combinats i impulsat en col·laboració amb l’Ajuntament de Tarragona, serà un espai socioeducatiu en el qual els joves desenvoluparan accions de carrer i de pintura mural per dignificar l’espai públic pintant de colors murs i persianes de locals, generant una nova imatge als carrers principals de la Part Baixa de la ciutat. Per altra banda, col·laborant amb associacions del territori, també  es desenvoluparà un mural al carrer amb persones amb diversitat funcional, analitzant artística i educativament com es poden desenvolupar accions de millora de la imatge col·lectiva i de l’espai urbà.

Més informació Camps de Treball: -aquí-
Informació específica Brigada de Colors: –aquí–

Font: Nota de premsa Generalitat de Catalunya

Skip to content