Tarragona Jove

Còmics amb Emili Samper

Alícia en un món real d’Isabel Franc & Susanna Martín.


Emili Samper és investigador i professor a la Universitat Rovira i Virgili. Ha centrat la seva activitat investigadora en la literatura oral i popular i també en l’estudi del còmic. Ha guanyat premis de prestigi com el 29è Premi Valerí Serra i Boldú, considerat el guardó més important de cultura popular catalana, amb el treball Les rondalles de Cels Gomis:  edició, catalogació i estudi.

Accedeix al club 

MAIG

Alícia en un món real d’Isabel Franc & Susanna Martín. Norma, 2010 / Egales. 

La protagonista de la història, l’Alícia, no viu precisament en cap terra de meravelles com el personatge creat per Lewis Carroll, sinó que s’obre al lector per explicar-li la seva experiència: li han diagnosticat un càncer de mama. Així, acompanyarem l’Alícia des de la diagnosi del tumor, passant pels tractaments rebuts i l’extirpació d’un pit, fins a la vida de després d’aquesta operació. Tot això no aconsegueix, però, robar-li el sentit de l’humor a la protagonista que ofereix en tot moment una mirada irònica davant la vida i els seus problemes.

El còmic parteix de l’experiència personal d’una de les autores, Isabel Franc, que vehicula les seves vivències a partir d’aquesta visió irònica que Susanna Martín reflecteix gràficament de manera esplèndida. Publicat per Norma l’any 2010, recentment se n’ha publicat una reedició a Egales, editorial especialitzada en literatura LGTBQ.

Trobada virtual: dijous, 27 de maig de 2021

Font extreta: -aquí-

Ves al contingut