Tarragona Jove

Casal X Setmana Santa | Del 5 al 14 d’abril de 2022

MÉS DE 20 ACTES I ACTIVITATS PER A TOTS ELS GUSTOS S’HAN DISSENYAT EXCLUSIVAMENT PER AQUEST CICLE INTENSIU DE SETMANA SANTA

LES INSCRIPCIONS S’OBRIRAN EL PROPER DIMARTS 29 DE MARÇ A LES 10H PER WWW.TARRAGONAJOVE.ORG

.


Del 5 al 14 d’abril a l’Espai Jove Kesse i al campus virtual, el Casal x Setmana Santa partirà de dinàmiques lúdiques i formatives que permetin als i les joves descobrir el circuit de sales i espais possibles amb la màxima diversitat d’opcions i possibilitats que ofereix el casal de joves com a equipament de referència.


La 9a edició del CASAL X SETMANA SANTA es farà en dues etapes; una de prèvia la setmana del 5 al 9 d’abril durant totes les tardes, de 16.30 a les 21h i la pròpia de vacances de l’11 al 14 d’abril a l’Espai Jove Kesse, durant tot el dia. Les opcions estan dirigides a joves de 12 a 35 anys (amb una major oferta per a joves de 12 a 20 anys) per les diferents activitats i serveis que ofereix l’espai. Aquesta iniciativa de programació oberta pretén aproximar els recursos i serveis l’equipament municipal durant l’any.

Les propostes i possibilitats que una persona jove aniran des d’una programació d’activitats d’oci i lleure a través d’inscripció prèvia, a activitats formatives i lúdiques sense inscripció, i a usos dels espais de primera planta.

A la vegada, les persones joves tindran l’opció de provar les aules i materials que es troben en cessió com aules de reunió i/o treball en grup, d’assaig o d’entrenament, de cuina o de fotografia, entre d’altres. Durant aquests dies es podrà accedir sense haver de disposar del carnet Tarragona Jove.

Com activitats formatives i d’educació, de nou està previst realitzar el curs de premonitor/a de lleure, INICIACIÓ AL VOLUNTARIAT, per a joves de 16 a 17 anys, on durant quatre dies, 24 joves es podran dedicar a descobrir tècniques i recursos clau per iniciar un camí formatiu i professional en el món d’educació en el lleure. El curs és gratuït i es realitzarà de l’11 al 14 d’abril en format presencial.

També, es realitzarà el taller d’iniciació al Tik Tok realitzat per Walter Capdevila, Graduat en cinema a l’ESCAC, crea art a través del cinema, la fotografia i el humor. Va començar al món de les xarxes socials durant el confinament, però en pocs mesos s’ha convertit en tot un influencer de referència al panorama català, compta amb quasi 200k seguidors i 40+ milions de views.

A més projectarem sis curts documentals realitzats per l’alumnat de tercer curs de Comunicació Audiovisual de la Universitat Rovira i Virgili els dies 5, 6 i 7 d’abril a la sala d’actes de l’Espai Jove Kesse. Aquests curtmetratges, que han comptat amb el suport i la col·laboració del Servei Municipal Tarragona Jove, tracten qüestions al voltant de la salut mental i emocional, la transsexualitat, l’habitatge i les experiències migratòries. Amb aquestes històries, que es basen en vivències de persones del Camp de Tarragona, es vol conscienciar sobre problemàtiques presents en el dia a dia.

Enguany, 2022, es celebra l’Any Europeu de la Joventut i hem organitzat conjuntament amb Europe Direct Tarragona, la realització de 4 capses d’aprenentatge, on es treballarà diferents ODS (Objectius de desenvolupament Sostenible) a mode d’enigma. Les persones participants hauran d’estar disposades a viure aventures i resoldre enigmes per tal d’assolir l’èxit per tal de superar els reptes que les capses amaguen. Misteris amagats rere d’un cadenat, pergamins que oculten secrets o estris tecnològics que cal saber emprar són algunes de les accions que els esperen.

A banda, les persones joves que accedeixen als espais podran participar durant cada tarda d’activitats diverses com cuina de creps, manualitats, challenges, jocs, proves amb QR… I com a propostes culturals, les exhibicions de les aules joves de dansa i cultura urbana, a més d’una show de Drag queens joves.

L’Espai Jove Kesse durant les vacances de setmana santa estarà obert a les tardes de 16.30 a 21h. El sistema de portes obertes permetrà l’accés a la totalitat de l’espai per tal de fer-lo més proper, poder-lo descobrir i conèixer-ne les possibilitats com a recurs permanent i referent juvenil. En tot moment, caldrà portar mascareta i respectar les distàncies de seguretat, segons ens indiquin les restriccions del Procicat del moment.

El Casal X Setmana Santa és una iniciativa del Servei Municipal Tarragona Jove (Conselleria de Joventut de l’Ajuntament de Tarragona) en el marc del Programa d’Alternatives d’Oci i Consums CONECTA 3) i amb el suport del Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad (PNSD).

Per més informació i inscripcions es poden realitzar presencialment als espais joves o a través del web tarragonajove.org

Skip to content